2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow 90 éves évforduló a Terézvárosi Gyülekezetben
90 éves évforduló a Terézvárosi Gyülekezetben PDF Nyomtatás E-mail

dsc_0038Gyülekezetünk életében egy igen fontos eseményhez értünk 2014. november 22-én, amikor is visszatekintettünk közösségünk, elődeink munkásságára, akik Istennek szentelve életüket végezték szolgálatukat a gyülekezetben, és nem félve a nehézségektől bátran hirdették Isten Igéjét az elmúlt kilencven év során.

Ez a szombatnap számomra is különleges élmény volt, még ha nem is kilencven éve, csak tizennégy éve vagyok tagja a gyülekezetnek. Valami mindig vonzott, hogy itt maradjak. Mindannyian nagy izgalommal készültünk erre az ünnepélyes megemlékezésre. Meghívtuk gyülekezetünk korábbi lelkészeit, valamint azokat a testvéreinket is, akik már régen nem jártak a gyülekezetben. Az énekkar hosszú időn keresztül készült. Olyan kórusműveket akartunk előadni, amelyek éreztetik Istenünk eddigi vezetését. Úgy gondolom, hogy Isten megáldott ebben a szolgálatban. A férfikórus is szolgált, nagyon szép éneket hallottunk tőlük, ami még jobban felemelte szívünket Istenhez. A lelkeket érintő költeményekkel, beszámolókkal, üdvözlő szavakkal méltóképpen megemlékeztünk gyülekezetünk múltjáról, miközben előre tekintettünk örök célunk felé.

dsc_0082Kilencven év alatt a gyülekezetünk folyamatosan megújult, ugyanakkor a hitelveink megmaradtak. Mindig is Isten igazságát akartuk képviselni, abban a reményben, hogy Urunk nem hagyja el népét. Érezhető szüntelen vezetése a közösségünk életében. Védő kezét felettünk tartja, hogy megóvjon a gonosz munkáitól.

Évfordulós megemlékezésünkre meghívtuk a Terézvárosi Önkormányzat képviselőjét, Hegyi András urat, aki köszöntötte is az ünneplő gyülekezetet, valamint eljöttek a kerületben működő más egyházak képviselői is. Együtt lehettünk a Magyar Unió és a Dunamelléki Egyházterület vezetőivel és a KERAK vezetőségével. Különös öröm volt számunkra, hogy a délelőtti istentiszteleten a világegyház képviseletében a Generál Konferencia egyik alelnöke, Benjamin Schoun testvér prédikált. Arról beszélt, hogy Isten kinyilatkoztatta akaratát az embereknek a történelem során, ami nem változott, állandó, még ha a világ folyamatos változása során az egyháznak mindig is meg kell újulnia. Isten népének meg kell hallania és követnie kell Ura vezetését. Nagy kiváltság az egyház, a gyülekezet közössége tagjának lenni! Az ünnepélyes istentiszteleten gazdag áldásokat kaptunk, hiszen Ócsai Tamás unióelnök és Ősz-Farkas Ernő területi elnök testvérek is szóltak hozzánk. Felemelő érzés volt, hogy ilyen sokan és boldogan ünnepeltünk együtt ezen a napon. Jó volt látni, hogy annyian eljöttek a KERAK tagjai közül is, és együtt, testvéri légkörben lehettünk velük.

dsc_0147 Külön erre az alkalomra készült egy emlékfüzet, ami végigköveti gyülekezetünk történelmét, egyházunk életének egy részét. A kilencven év alatt sok minden történt, amit nem mindannyian éltünk meg, de közösségünk tapasztalatába mindez benne volt. Az előttünk álló időre is a hit és a remény ad erőt számomra ebben a közösségben élni és munkálkodni, amíg Jézus Krisztus vissza nem jön dicsőségben. Hisszük, hogy akkor találkozhatunk azokkal a testvéreinkkel is, akik előttünk képviselték az adventi üzenetet ebben a körzetben.

Számomra nagyon áldásos volt, hogy itt lehettem a családommal együtt, és érezhettük az Úr gazdag áldását. „Mert jó az Úr, örökkévaló az ő kegyelme, és nemzedékről nemzedékre való az ő hűsége” (Zsolt 100:5)!

 

Molnár Aranka

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista