2024. április 24. Szerda
Napnyugta: 19:47
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kecskeméti előadások negyedszázada
Kecskeméti előadások negyedszázada PDF Nyomtatás E-mail

dsc00609Huszonöt évvel ezelőtt, 1989. december 7-én indítottuk az első nyilvános bibliai sorozatot a kecskeméti Művelődési Központban. Szilvási József testvér Jézus életéről szóló hat előadására akkor 50-60 vendég jött el. Az azóta eltelt 25 évben voltak rövidebb és hosszabb sorozataink – úgy mint bibliai előadások, egészség expo, külföldi előadó sorozata –, melyek látogatottsága a 15-20 fős hallgatóságtól kezdve nem ritkán az 500 fős érdeklődői létszámot is elérte, és mintegy 25-30-an keresztelkedtek meg és csatlakoztak a Hetednapi Adventista Egyházhoz e negyedszázad alatt.

2014. november 27-én jubileumi előadással készültünk Szigeti Jenő lelkész testvérrel, aki a fenti időszak alatt immár 200 előadást tartott a városban – a legtöbbet a többi előadóhoz képest. Ezen az ünnepélyes alkalmon meghívásunkra részt vett városunk egyik elöljárója, Lévai Jánosné, az önkormányzat frakcióvezetője, aki megnyitotta az estét, és örömét fejezte ki a jelenlévő 110 vendégnek – akik közül hatan 25 évvel ezelőtt is ott voltak –, hogy ezeknek a nagyszerű testi-lelki üzenettel bíró előadásoknak a részesei lehetnek. Majd Szigeti Jenő testvér előadásában arról szólt, hogy mit jelent Jézus szavai szerint „éhezni és szomjúhozni” az igazságot. Hiszen a mai társadalomban is mennyien keresik az igazságot, Kecskeméten pedig van egy csoport, amely huszonöt éve hétről hétre megtalálja ezt a kincset.

dsc00617Az előadás után került sor az ATF gondozásában megjelent Fény az ószövetségben című könyv bemutatójára, melynek szerzője, Pintye Tímea személyesen is elmondta a jelenlévőknek azt, hogy az ő életében mit jelentett az igazi fényt, a világosságot megtalálni, amihez az „Ószövetség fénye” nagyban hozzájárult. Majd Hoffer Zoltán, aki a kezdetektől hétről hétre vezeti az előadásokat, megköszönte Szigeti testvér eddigi munkáját, szolgálatát, amit negyedszázada végez a városért, az igazságot kereső emberek érdekében.

A jelenlévők a jubileumi alkalom végén a félegyházi kenyér süteményei mellett beszélgethettek régi és új tapasztalataikról, és a mindig keresett könyvekből ezen az este 37 000 Ft értékben vásároltak, köztük Pintye testvérnő könyveiből is.

A programot megnyitó Lévai Jánosné képviselő, aki úgy érkezett, hogy mindössze 10-15 percet tud csak maradni, még másfél óra után is velünk volt, és végül így búcsúzott: „Isten áldja önöket! Nagyon sajnálom, hogy 25 év alatt eddig nem voltam itt, de hétfőn elmondom a városházán, milyen értékes lelki előadáson vehettem részt, és másokat is arra bátorítok, hogy ezekre az előadásokra járjanak el, mert itt az igazi világosságot megkaphatják...”

Hálásak vagyunk Istenünknek, hogy napról napra, évről évekre bizonyságot tehetünk embertársainknak arról a hitről, amelyre Megváltónk elhívott bennünket.

 

Hoffer Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista