2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Jézus élete tárlat megnyitója Székesfehérváron
A Jézus élete tárlat megnyitója Székesfehérváron PDF Nyomtatás E-mail

img_00342015. február 12-én este nyílt meg a három festőművész kiállítása Székesfehérváron, a Szabadművelődés Házában. Gazdag program várta a megnyitóra összegyűlt közönséget.

A Szabadművelődés Házának igazgatója lépett először a mikrofon elé, és kifejezte örömét, hogy ez a ház adhatott otthont a kivételes kiállításnak. A megnyitóbeszédet Kovács Péter művészettörténész mondta el. Szólt a megnyitón résztvevők előtt a Vörösmarty Társaság részéről dr. Bakonyi István irodalomtörténész, majd dr. Ősz-Farkas Ernő, a Hetednapi Adventista Egyház nevében. Dr. Ősz-Farkas Ernő beszélt az egybegyűltek előtt arról, milyen program is a gyereahogyvagy, hogyan keresi és szólítja meg azokat, akik vágynak Isten után, de visszatorpannak, mert nem is tudják, hogyan induljanak el. Ez a tárlat és a köréje kialakított egyéb programok is azt a célt szolgálják, hogy egy szerető Isten felé – bárhol vagyunk, bármilyen állapotban, még ha a kételyek gyötörnek is – bátran fordulhatunk. Végül Egerváriné Kökényes Zsuzsa igei gondolatai zárták a megnyitót.

img_0047A beszédek közben elhangzott versek előadói: F. Dőry Magdolna, Radnóti-díjas versmondó, és Makkos Anna-Ráhel voltak. Makkos Ambrus gitárral kísérte énekét. A jelenlevők gyönyörködhettek Tóka Szabolcs orgonaművész játékában, és a Hungarikum Együttes kivételes szépségű dalaiban, Mudris Anett és Kremniczky Géza előadásában. Azt est „házigazdájaként” dr. Makkos Norbert vezette a műsort, és a jelenlevők között köszönthettük Matula Pétert is, aki létrehozta és rendezte a kiállítást.

Szívből reméljük, hogy azt a terv, miszerint minél több gyermek, fiatal és idős érezzen megszólítást Istentől, teljesedjen sokak, de elsősorban Istenünk örömére.

 

E. K. Zs.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista