2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egy kiállítás és tanulságai
Egy kiállítás és tanulságai PDF Nyomtatás E-mail

egy_kiallitas_tanulsagai_img_3935Március 5-én zárult a Jézus élete című tárlat A Szabadművelődés Házában, Székesfehérváron. Az ünnepélyes megnyitót követő hetekben rajzpályázatot hirdettünk Székesfehérvár összes általános iskolájában, a harmadiktól hatodik osztályos gyerekek között. Két másik pályázati felhívásunk a középiskolások részére nem talált tömeges visszhangra, de a Vasvári Gimnázium négy tanulója a tárlat záró alkalmán élményt nyújtott a magyar irodalom bibliai gyökerű verseinek elmondásával. A művelődési ház aulájában a gyermekek egyharmadának nem is jutott ülőhely a március 5-i záróalkalmon, olyan sokan eljöttek. Rajzaik, festményeik betöltötték a két hatalmas táblát. Rendkívül fegyelmezetten figyeltek a műsorra, amelynek során egy ismert gyermekéneket is megtanultak, és közösen énekelték el a két énekessel: Makkos Ambrussal és Makkos Anna-Ráhellel.

Ennek a délutánnak még egy érdekes színfoltja is volt: Hellinger Csaba lenyűgöző előadást tartott a méhek életéről, Istennek a teremtett világban látható nyomairól. A gyerekek nagyon élénken vettek részt a méhecskék munkáséletének megértésében, nem kellett senkit nógatni, hogy jelentkezzen és Csabával közösen mutasson be egy-egy részletet a csodás kis rovarok tulajdonságairól.

A végén mindenki, aki részt vett a pályázaton (több mint százan!) kapott egy kisalakú Bibliát, egy Gyermekláncfű c. kötetet és egy névre szóló, nagyon szép emléklapot. A három első helyezett és a zsűri különdíjasa – egy speciális iskolás kislány a tanárnőjével – részt vehet a Pénzesgyőrben tartandó táborban. A négy versmondó pedig a Találkozás Jézussal tábor résztvevője lehet. Matula Péter, a kiállítás szervezője is részt vett a záró alkalmon. Neki és dr. Makkos Norbertnek külön köszönet a fáradságért, a szervező munkáért.

Szívből reméljük, hogy a gyermekszívekben örökre megmarad a Jézus utáni vágy, és azt is, hogy a következő megyeszékhelyen hasonló érdeklődés kíséri majd a Jézus élete című kiállítást.

 

Egerváriné Kökényes Zsuzsa

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista