2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egy kis ADRA történelem
Egy kis ADRA történelem PDF Nyomtatás E-mail

Az ADRA a világszéles Hetednapi Adventista Egyház humanitárius szervezete, melynek célja, hogy bemutassa a világnak Krisztus együttérzését és szeretetét. Íme néhány mérföldkő a nemzetközi szervezet életéből.

1956-ban került megalapításra, mint önálló intézmény, kezdetben Hetednapi Adventista Jóléti Szolgálat (SAWS – Seventh-day Adventist Welfare Service) néven.

1958-tól 22 országba szállít segélyárut, majd négy évvel később már 29-be. A támogatott országok között szerepelnek dél-amerikai, közel-keleti és súlyos katasztrófák által sújtott területek.

1973-ban a név Hetednapi Adventista Világszolgálatra (SAWS – Seventh-day Adventist World Service) változik.

Az 1970-es évek közepétől a humanitárius segítségnyújtás mellett a szervezet kiszélesíti tevékenységi körét hosszú távú fejlesztési aktivitással.

1983-ban újabb névváltoztatásra kerül sor annak érdekében, hogy az elnevezés minél pontosabban tükrözze a kiterjedt küldetést és tevékenységet. Ekkor születik meg az ADRA betűszó (Adventist Development and Relief Agency – Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány).

Az ADRA munkája rohamosan fejlődik, növekszik, számos országban közösségi fejlesztési, segélyosztási, intézményfejlesztési és katasztrófa esetén való azonnali segítséget nyújtó programokkal. A kezdetben világszerte körülbelül 600 munkatárssal rendelkező ADRA tevékenységébe hamarosan már olyan feladatok is tartoztak, mint: egészségügyi központok építése Afrikában, hurrikánok áldozatainak támogatása Közép-Amerikában, gyermekek higiéniai és egészségre nevelése Ázsiában és a világszéles humanitárius segítségnyújtás népszerűsítése az Egyesült Államokban.

Az ADRA nemzetközi viszonylatban jelenleg az egyik legnagyobb humanitárius szervezet. 2004-ben közel 24 millió embernek segíthetett a 125 országban tevékenykedő, több mint 4000 munkatársa révén.

Hálásak vagyunk, hogy 1991 óta, immár közel két és fél évtizede Magyarországon is működhet az ADRA. Köszönjük nektek, kedves testvérek, körzetvezetők, önkéntesek a lelkesedéseteket, időtöket, imáitokat, anyagi támogatásotokat, amelyekkel hozzájárultok az ADRA küldetéséhez: bemutatni Krisztus együtt érző szeretetét a világnak!

Isten áldását kívánjuk!

K. Á.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista