2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Rendkívüli missziós alkalom Sátoraljaújhelyen
Rendkívüli missziós alkalom Sátoraljaújhelyen PDF Nyomtatás E-mail

gimnazistak_latogatasa_20150328_151801Március 28-án rendkívüli áldásban volt része a Sátoraljaújhelyi Gyülekezetnek. A Sárospataki Református Gimnázium 11/a osztálya a kötelező felekezetlátogatás alkalmával a mi adventista gyülekezetünket választotta. Ez alkalommal verssel, énekekkel és zsoltárral szolgáltak a diákok az Úrnak.

Kormos Erik testvér az elfogadásról és az önmegvalósítás feladásáról szólt Máté evangéliuma 16:24–26 alapján, majd az istentisztelet végén egy rövid bemutatót tartott a Hetednapi Adventista Egyházról, hogy vonzóvá tegye közösségünket másoknak is. Ennek mottója volt: ha az életben bajban lennél, vagy a világon bárhol segítségre lenne szükséged „keresd az adventista logót” s megtalálod az adventistákat, akik biztosan segítenek. Az istentisztelet után kis gyülekezetünk megvendégelte az egész osztályt, hogy az „adventista ízeket” is megismerhessék a fiatalok.

gimnazistak_latogatasa_20150328_152452A felekezetlátogatást több évi bizalomépítő missziómunka előzte meg, amely még 2006-ban kezdődött a Sárospataki Református Teológiai Akadémián keresztül. Egy alkalommal ilyen módon az akadémia tanárai vettek részt az általunk szervezett Zsidó- Keresztény Találkozón gyülekezetünkben, majd később ők hívtak bennünket egy hasonló programra. Ennek harmadik fontos lépése volt ez alakom, amelyen ezennel Fejér Zoltán iskolalelkész és Németh Anita osztályfőnök képviselték a gimnáziumot. A diákoknak, akik életükben először voltak adventista gyülekezetben, bizonnyal felejthetetlen alkalom volt.

Hála legyen az Úrnak ez alkalomért!

-s -k

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista