2024. április 29. Vasárnap
Napnyugta: 19:52
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Könyvevangélista találkozó Rákoscsabán
Könyvevangélista találkozó Rákoscsabán PDF Nyomtatás E-mail

Könyvevangélista találkozó Rákoscsabán
2007. június 10-én megbeszélést tartottunk a Budapest Rákoscsabai Gyülekezetben
a könyvevangélista munka iránt érdeklődők és a traktátkezelők számára. Közel 70-en érkeztek
az ország különböző pontjairól. A résztvevők jó hangulatban töltötték el ezt
a napot. Engedményes könyvvásárlásra is lehetőség volt.

Dr. Szilvási András testvér megnyitó igei gondolatában Jézus szavaira utalt, aki követőire azt a feladatot bízta, hogy embereket halásszanak, azaz Isten országa számára igyekezzenek megmenteni. Ennek érdekében az új időkben fontos új utakat keresni. Pál apostol jól ismert szavaival élve Szilvási testvér óvott attól, hogy engedjük ember „bölcsességével" eltakarni Isten „bolondságát". Isten az, aki vezeti egyházát, népét, tehát az Ő vezetését kell követnünk.

Az imádság ideje után rátértünk a Kiadói Szolgálatok Osztályát érintő kérdésekre. Szilvási testvér beszámolt az Advent Irodalmi Műhely jelenlegi helyzetéről, a könyvterjesztés lehetőségeiről, előkészületben lévő kiadványainkról. Beszéde közben és utána is válaszolt a hallgatóság kérdéseire. A jelenlévők örömmel fogadták, hogy ismét hangsúlyt kap a könyvevangélista tevékenység, amelyre adott minden lehetőség. Kérjük is a gyülekezeteket, hogy missziós terveikbe építsék bele a könyvmunkát, ami az evangélium terjesztése mellett a gyülekezeti közösségek megerősödésének is az egyik legjobb eszköze, ahogy ennek példáit hallhattuk a délutáni beszámolókban.

Zarkáné Teremy Krisztina kiemelte, hogy elengedhetetlenül szükséges az egész közösség összefogott támogatása a kiadói tevékenység megerősödéséhez. Ellen White szavai alapján hisszük, hogy a világ végéig nagy szerepe lesz az írott szónak. Juttassuk el a remény és örömhír üzenetét az embereknek! Érezze mindenki személyes felelősségét! Ki-ki sokat tehet a kiadó megerősödéséért is, ha könyveinket ajándékba adja, eladásra kínálja, bemutatja vagy akár csak „ottfelejti" valahol. A GK azt a célt tűzte az egész világközösség elé, hogy 2007 hét hónapja során minden testvér vállalja: havonta 1 könyvet elajándékoz, vagy elad. Mindannyian bekapcsolódhatunk ebbe a mozgalomba!

Főállású könyvevangélisták ugyan pillanatnyilag nem dolgoznak, de aki részidős tevékenységéhez igazolást kér, és vállalja, hogy beküldi havi jelentését a közzétett űrlapon (amit akár postán, akár elektronikus úton juttat el Zarkáné Teremy Krisztinának), számíthat kedvezményre. Ez vonatkozik azokra a gyülekezetekre is, amelyek a traktáton keresztül vásárolják a könyveket a gyülekezet közös munkájához. 

Bondár James Attila a könyvterjesztés lehetőségeiről tartott érdeklődést felkeltő, rövid ismertetőt. Ecsetelte a pozitív hozzáállás fontosságát, a kitartás, az ismeretek folyamatos bővítésének szerepét, a könyvterjesztés munkájának szépségét.

A résztvevők
A különböző gyülekezetekből érkezett testvérek színes beszámolót tartottak. Elsőként a Veszprémi Gyülekezet jól szervezett, példaértékű munkájáról hallhattunk, ahogy házról-házra járva látogatják végig a körzeteket, jól megszervezett időbeosztással. Bepillanthattunk még többek között a Nyíregyházán, Szolnokon, Debrecenben, Nagykanizsán folyó tevékenységbe is. A továbbiakban szeretnénk évente négy alkalommal hasonló jellegű találkozót tartani.

  

Zarkáné Teremy Krisztina
a Kiadói Szolgálatok Osztályának vezetője

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista