2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A keresztnél
A keresztnél PDF Nyomtatás E-mail

Fiatalok Jézusért Konferencia, Budapest, 2015. január 28–február 1.

fjk_2015_-_beszamolo_3„Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyógyultatok meg.” (1Péter 2:24)

„Ha szeretnéd újra átgondolni az életed, hogy milyen irányba vidd a dolgaidat, és hogyan nézd a hétköznapokat, akkor az FJK ehhez egy remek közeget teremt. Itt új dolgokat tanulhatsz, újabb lehetőségek kerülnek a szemeid elé, és újult erővel tudsz belekezdeni egy hasznos keresztényi élet valóságába, ami az egyetlen út, hogy beteljesedést és örömet találj az életedben” – fogalmazta meg a program egyik résztvevője.

fjk_2015_-_beszamolo_6Az idei, ötödik Fiatalok Jézusért Konferencia Budapest szívében került megrendezésre január végén. Az időjárás nem kímélte idén sem az együtt eltöltött napjainkat (hó és esőzés, szél és zimankó), de akadályoznia nem sikerült. Bizonyítja ezt az is, hogy a péntek délutáni missziós megmozduláson a legnagyobb esőzés közepette osztogattunk keresztény témájú könyveket, újságokat és szóróanyagokat. Azonban idén többféle lehetőség közül választhattak a szolgálni vágyók. Énekszolgálattal és igei gondolatokkal látogattuk meg a közeli idősek otthonát, és nem kevés könyvet hagytunk ott számukra elmélyedésre. Igazán áldott programok voltak, hisz utána nem kevés tapasztalatot osztottunk meg egymással.

A szemináriumok alkalmával Horváth Orsolya interaktív és beszélgetős tanulmányozásban egy új kezdetre ösztönzött minket Jézus Krisztussal való kapcsolatunk kivirágoztatására. Szabó László sok lehetőségre hívta fel figyelmünket, miként tudunk analóg evangéliumról beszélni digitális világunkban a szekuláris emberekkel. Szallós-Farkas Zoltán pedig rávilágított arra, hogy miként lehetünk lelki emberek korunk világában, mit is jelent a bibliai lelkiség és miként viszonyul a lelki ember a szexualitás tényéhez. Az előadók nem csupán igei gondolatokkal készültek, hanem nagy hangsúlyt fektettek személyes tapasztalataik átadására is, a hallgatóság nagy örömére, hisz kezükben csak úgy sercegett a tollak alatt a papír.

fjk_2015_-_beszamolo_5Az igehirdetések minden alkalommal döntésre hívták a hallgatókat. Az üzenetek középpontjában a misszió állt, melyre az egész rendezvény nagy hangsúlyt fektetett. Az előadók – Szabó László és Sebastian Matula – a hallottak gyakorlati megvalósítására ösztönöztek mindenkit. Törekedtek változást előidézni az egyének életében. Erőteljes felhívással indítva bennünket AZ ÚTRA, hogy kezdjük el mától más szemlélettel élni életünket.

Napi programunkat képezték a reggeli áhítatok, szemináriumok, bizonyságtételek, kiscsoportos beszélgetések és esti áhítatok. Akik elcsendesedésre vágytak, azoknak állandó lehetőségünk kínálkozott imaszoba látogatására. Ám nem csak a lelki táplálék volt terítéken, hisz a testit sem lehet hanyagolni. Étkezéseink alkalmával bőséges vega, vegán ételek kerültek terítékre, nem kevés kreativitással fűszerezve. :)

Sokszínű szolgálatok bemutatására idén is bőven volt lehetőség a kiállítások alkalmával. Megismerkedhettünk az AFCOE Germany, a Bibliasuli, a Csemete Reform Családi Napközi, a Cserkészek és a Fiatalok Jézusért Tábor munkájával.

fjk_2015_-_beszamolo_4„A második napon egy olyan prédikációval találtam szembe magam, ami valóban nekem szólt. A misszióról volt szó. Sokszor őrlődtem magamban, hogy eleget tudok-e tenni Isten hívásának. És most kiderült számomra, hogy tényleg azt az utat járom, amit Isten tervezett számomra. Az itt elhangzottak alapján győződtem meg róla. Dicsőség az Úrnak!

A másik fontos dolog, amit tanulni tudtam, hogy milyen fontos az Igével foglalkozni. Ezt hiába mondták máskor is sokszor, itt mégis olyan módon lett kiemelve ez a dolog, hogy valóban megerősödtem ebben. A nap végén a kiscsoportos beszélgetésen megoszthattuk tapasztalatainkat, ahol kiderült, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig küzdenek ezzel a problémával. Tehát nem csak az előadások voltak áldásosak, hanem az utána következő beszélgetések is, amikor biztattuk egymást, hogy sosem szabad feladni, és bizony küzdeni kell mindennap, hogy Istennel maradhassunk, hogy az Igét megérthessük.

Mondanom sem kell, hogy a fiatalok azért jönnek ide, hogy tanuljanak Istenről. Mivel egy az érdeklődés, és valóban egy a cél, komoly barátságok kötődnek. Végig nagyon boldog légkörben érezhettük magunkat. Mindennap figyeltem egy nő arcát, de nem mosolygott sosem. Viszont az utolsó nap, mosolyogva osztotta meg tapasztalatát a konferenciáról. Nagyon hálás vagyok ezért az Úrnak!” – osztotta meg velünk gondolatait a program egy másik résztvevője.

fjk_2015_-_beszamolo_2Bizton állíthatom, hogy felüdítve és tettre készen hagytuk el a konferencia helyszínét!

Jövőre találkozunk „Küldetésben”, 2016. január 27–31. között!

„Kelj föl, ragyogjál, mert eljött világosságod, és az Úr dicsősége megjelent rajtad! Mert íme, sötétség borítja a földet, és sűrű sötétség a népeket, de fölötted fölragyog az Úr, és dicsősége látható lesz rajtad.” (Ézsaiás 60:1–2)

Isten áldását kívánjuk további szolgálatotokra! :)

Tóth Eszter

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista