2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Adventista egyházzenei kórustalálkozó és jótékonysági hangverseny Nemesvámoson
Adventista egyházzenei kórustalálkozó és jótékonysági hangverseny Nemesvámoson PDF Nyomtatás E-mail

(Ahogy egy újságíró látott bennünket…)

egyhazzenei_korustalalkozo_es_jotekonysagi_hangverseny_nemesvamoson_-_jav_dscf3674Évtizedekre visszanyúló hagyománya van immár az Adventista Egyház zenei kórustalálkozójának Nemesvámoson. A Hetednapi Adventista Egyház világszerte mintegy 17,5 millió, hazánkban közel ötezer hívőt számláló tagjai közül 2015. május 9-én csaknem félezren voltak jelen a Veszprém megye adventista fellegvárának is tekinthető nemesvámosi imaházban. A Dunántúlról nyolc kórus érkezett – Zalaegerszegtől Budapestig, Nágocstól Isaszegig –, s mutatta be három-három dalműben tehetségét és Istenben való hitét. Örömteli színfolt volt az Éjféli Kiáltás Gospel Kórus és más kórusok fiataljainak szolgálata!

egyhazzenei_korustalalkozo_es_jotekonysagi_hangverseny_nemesvamoson_-_jav_dscf3580Délután került sor a kárpátaljai magyarság megsegítésére szervezett jótékonysági hangverseny megrendezésére, melyet Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere nyitott meg, üdvözölve e nemes célt és az alulról jövő kezdeményezést.

 A kórusművek és költemények Jézus szeretetéről és visszatéréséről szóltak, ahogy az igei áhítat is, melyet Tóth Szilárd, a gyülekezet lelkipásztora tolmácsolt az egybegyűlteknek. A segélykoncerten közel 430 000 Ft gyűlt össze, amit – a húsvétkor gyűjtött összeghez hasonlóan – az ADRA Adventista Szeretetszolgálat Alapítvány közvetítésével juttatnak el kárpátaljai honfitársainkhoz.

(Bráz János)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista