2024. április 26. Péntek
Napnyugta: 19:50
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Női nap Debrecenben
Női nap Debrecenben PDF Nyomtatás E-mail

noi_nap_debrecenben_p1080988 Idén húsz éves a Hetednapi Adventista Egyház Generálkonferenciájának Női Szolgálatok Osztálya. Ezen évfordulóra való tekintettel a magyarországi Női Szolgálatok Osztályának tagjai „Női napot” szerveztek Debrecenben 2015. május 9-én. A délelőtti istentiszteleten Gyűrűs Panna lelkész igei gondolatai a hosszú ideje, gyötrelmes betegségben szenvedő asszony története köré épültek (Márk 5. fejezet). Arra a kérdésre kerestük a választ, hogy kilátástalannak, átláthatatlannak és megoldhatatlannak tűnő, akár több évtizedes problémáinkra hogyan találhatunk megoldást.

Mi nők örökösen lótunk-futunk, teszünk-veszünk. Mi sem természetesebb nekünk, hogy sokat adunk másoknak az időnkből, szeretetünkből, erőnkből. Ezen a kivételes májusi szombaton mi kaptunk egy kis gondoskodást, kiszolgálást. A mintegy ötven vegyes korosztályú nőt közel tíz fiatal hölgy szolgálta ki az ebédnél, mely egyben kiváló alkalom volt egy kis beszélgetésre is.

noi_nap_debrecenben_p1080987 A délután folyamán „Lelki wellness”-ben volt része a jelenlévő nőknek. Öt különböző konzultációs állomáson többek között olyan témákról elmélkedtünk, hogy milyen az ideális nő, hogy őrizhetjük meg józan ítélőképességünket, mi módon tarthatjuk kordában gondolatainkat, milyen legyen hozzáállásunk a kellemetlen élethelyzetekhez, valamint hogyan kellene keresztyén módon kifejezi magunkat, vitatkozni.

A szervezők nem feledkeztek meg a férfiakról sem. A gyülekezeti tagoknak és a férfi vendégeknek Gyűrűs István tartott előadást arról, hogy az erősebbik nem tagjai hogyan válhatnak még jobb férfivá.

Köszönjük a szervezők, segítők fáradhatatlan munkáját. Tanultunk, pihentünk, pár óráig „körülöttünk forgott a világ”, hogy a hétköznapoknak újult erővel vághassunk neki.

KBE

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista