2024. április 18. Csütörtök
Napnyugta: 19:38
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kertzene Csepelen
Kertzene Csepelen PDF Nyomtatás E-mail

kertzene_csepelen_img_04232015. május 9-én különleges istentiszteleten vett részt a Csepeli és az Erzsébeti Gyülekezet. Ezen a szombaton Isten Igéje az Advent Rézfúvós Kamaraegyüttes szolgálatában jutott el mindazokhoz a testvérekhez, szomszédokhoz és vendégekhez, akik elfogadták a gyülekezet meghívását, és eljöttek a csepeli gyülekezet kertjébe egy közös zenei áhítatra. 

A rézfúvós kamaraegyüttes előadásában korálokat, evangéliumi énekeket és komolyzenei műveket hallhattunk, közöttük pedig Molnár Miklós – a kamaraegyüttes vezetője – összekötőszövegében ismertette a zeneszámok eredetét és azt az üzenetet, amit számukra hordoznak: Jézus visszajöveteléről, Isten nagyszerűségéről.

„E dallamok és szavak szépsége után nehéz megszólalni…” – kezdte prédikációját gyülekeztünk lelkésze, Szabó János. János kiemelte az ima fontosságát ebben a rohanó, depresszív világban.

A délelőtti istentiszteletet közös ebéddel zártunk, ahol szeretettel láttuk vendégeinket is.

A kertzene délután folytatódott, de már nem a gyülekezet kertjében, hanem a Rákóczi kertben – Csepel egy kedvelt szabadidő-parkjában. Zenész testvéreink közel egyórás programmal örvendeztették meg a parkban levőket. Külön köszönet Nagy Gábornak a hangosításért, így nem csak a zeneszámok, de a közöttük elhangzó evangélium is eljuthatott az emberekhez. A zenekar vezetője összekötőszövegében itt is kiemelte legfontosabb üzenetét: Jézus hamarosan visszajön, hogy hazavigyen bennünket. Ezen a délutánon a Rákóczi kertből, nemcsak a bográcsgulyás illata és a játszó gyerekek hangja szállt tovább, hanem Isten Igéje is, hirdetve az evangélium örömüzenetét zenében és szavakban.

Hálásak vagyunk Istennek ezért a szép napért, amelyet testvéreinkkel tölthettünk, és külön örömünkre szolgál, hogy ebbe bepillantást kaptak kerületünk lakói is. Az Úr áldja meg az Adventi Rézfúvós Kamaraegyüttes szolgálatát és testvéreinket, akik szorgalmas munkájukkal hozzájárultak e nap létrejöttéhez!

Sz. A.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista