2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Vágyálom vált valósággá
Vágyálom vált valósággá PDF Nyomtatás E-mail

ribbon_cutting_2Új médiaközpont (DREAMEDIA) ünnepélyes felavatására és átadására került sor Nova Pazován, Szerbiában, a Transzeurópai Divízió és a Délkelet-európai Unió szervezésében 2015. június 7-én.

Az igényesen berendezett médiaközpontban a technika legmodernebb vívmányaival felszerelt eszközök állnak rendelkezésre, ahol a LifeConnect Televízió már el is kezdte a közvetítéseket, melybe bekapcsolódtak a magyarországi Reménység Média munkatársai is.

 

A különleges programot Dordje Trajkovski, a Délkelet-európai Unió elnöke nyitotta meg, megköszönve mindazok munkáját, akik sokat tettek azért, hogy a DREAMEDIA stúdió létrejöjjön.

Benjamin Schoun, a Generálkonferencia egyik alelnöke beszédében hangsúlyozta, hogy jelentős esemény egyházunk életében, amikor a jövőre nézve missziós projektet tervezünk és megvalósítunk, emlékezzünk Ellen G. White szavaira: „Nem kell félnünk a jövőtől, kivéve, ha elfelejtkezünk arról az útról, amelyen az Úr vezetett bennünket, és ha megfeledkezünk tanításairól, amelyeket történelmünk során adott.”

dreamedia20megnyito203 A külföldi vendégek tolmács segítségével kísérték figyelemmel a programot. A magyar csoport Ócsainé Demeter Irén osztályvezető vezetésével vett részt, részükre Ördög Róbert testvér végezte a fordítás nemes szolgálatát, melyért ezúton is köszönetet mondunk.

Dragan Pejovski testvér – aki egyben az ugyanott működő kiadóhivatal (EuroDream) vezetője – felszólalásában örömmel fejezte ki Isten iránti háláját azért, hogy ő és munkatársai részesei lehetnek e történelmi jelentőségű eseménynek.

Különleges színfoltja volt a programnak, amikor a Generálkonferencia képviseletében jelenlévő Benjamin Schoun, továbbá Miroslav Pujic a Transzeurópai Divízió Kommunikációs Osztályának vezetője (aki megálmodta és erőfeszítéseivel segítette a médiaközpont létrejöttét), és Dordje Trajkovski hivatalosan megnyitották az intézményt, közösen vágva el a jelképes, piros színű „filmszalagot”.

A jeles vendégek között köszöntötték többek között Greg Scott testvért, az Adventist World Radio (AWR) alelnökét, akivel tárgyalást folytattunk arról, hogy magyar nyelvű adventista rádióadásokat küldhetünk elektronikusan (iTunes), melyet e világrádió tesz elérhetővé magyarlakta területekre és magyar ajkú adventisták részére szerte a világon.

A stúdióavató ünnepélyen jelen voltak a német, a svájci és az osztrák Adventista Világrádió (AWR) munkatársai is, akik köszöntötték az egybegyűlteket és jókívánságaikat fejezték ki a DREAMEDIA szolgálattevőinek, Isten áldását kívánva szolgálatukra.

20150607_103744 Kiss Sándor, aki immár 25 éve végzi szolgálatát egyházunk stúdiójában, így gondolt vissza az eseményre: „A stúdióavatás emlékeket ébresztett bennem a Reménység Hangja Stúdió megnyitójáról, mely 1991-ben történt Budapesten, ahová a szomszédos országokból érkeztek rádiós kollégák, és örömmel gondolok arra, hogy a jó Isten vezeti ezt a szolgálatot.”

A kitűnően megszervezett programon a közel száz résztvevőt üdítővel és ízletes finomságokkal kínálták, majd a hivatalos rész befejeztével a „fehér asztalnál” fogyaszthatták el a felszolgált ételt. A programot és az ebéd menükártyáját a helyi kiadóban nyomtatták ki, mely minden asztalnál meglepetést jelentett.

A helyi kiskórus szolgálata, valamint Törőcsik-Mészöly Viktória éneke színesítette az ünnepélyt. A nyilvános fordítás szolgálatát Gallusz László testvér végezte.

A DREAMEDIA célja, hogy az evangéliumot minél több otthonba eljuttassa Szerbiában, a környező országokkal együttműködve, hirdetve Jézus visszajövetelét.

Tokics Mária

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista