2024. április 29. Hétfő
Napnyugta: 19:54
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Együttműködés a Baptista Szeretetszolgálattal
Együttműködés a Baptista Szeretetszolgálattal PDF Nyomtatás E-mail
Az ADRA munka végzése során, napi szinten tapasztaljuk, hogy milyen sok a rászoruló ember. Sokan hajléktalanként, fedél nélkül élik az életüket. Ezek a tények akkor igazán megrázóak, amikor családok úgynevezett „kalyibákban" élnek az erdőkben, és félve rejtegetik gyermekeiket, hiszen a törvényi előírásoknak megfelelően, állami gondoskodásba kell venni minden veszélyeztetett körülmények között nevelkedő gyermeket. Krízishelyzetbe került emberek ők, akiknek segítenünk kell!

A szociális munka és a szeretetmunka mélységeit és magasságait tapasztalhatjuk meg az értük végzett tevékenységek kapcsán. Így jutottam arra a következtetésre, hogy szükséges együttmunkálkodnunk más segélyszervezetekkel is a rászoruló emberekért. Az ADRA Kuratóriuma elkötelezett ezen tevékenységek mellett.

Amikor tárgyalásokat kezdeményeztem a Baptista Szeretetszolgálattal, ezek a célok vezéreltek. Már az első találkozás Isten áldása volt, hiszen sok lehetőséget láttunk a közös munkára. Eltökéltségünket egy 2007. május 30-án kelt Együttműködési Szerződésben is megfogalmaztuk. Így minden olyan esetben, amikor valóban rászoruló emberrel találkozol, gondolj egyházunk szeretetszolgálatára, az ADRÁ-ra, és hívj minket bizalommal! Lehetőség van arra, hogy segélyeket adjunk (élelmiszer, ruhanemű), továbbá tudunk segíteni széleskörű szociális tanácsadással is.  

Tudom, hogy ez csupán az első lépés. Kötelességünk szervezetten bekapcsolódni a Magyarországon folyó szociális munkába! Számos lehetőséget biztosít számunkra a szociális törvény, továbbá a szociális ellátórendszeren belül is meg kell találnunk azokat az utakat, melyeken keresztül hatékonyan tudunk fejlesztési tevékenységekben is gondolkodni. Kérünk benneteket testvérek, imáitokban emlékezzetek meg törekvéseinkről, és támogassátok munkánkat!

 

(BZT)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista