2024. április 18. Csütörtök
Napnyugta: 19:38
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Aki hívott minket szent hívással” (2Tim 1:9)
„Aki hívott minket szent hívással” (2Tim 1:9) PDF Nyomtatás E-mail

Virányi Elza keresztsége Nyíregyházán

keresztseg_nyhazan_viranyi_elza2015. április 18-án  szombat délelőtt keresztségi ünnepélyt tartottunk Nyíregyházán.

Virányi Elza, angol szakos pedagógus 2014. első félévében kezdte látogatni a helyi gyülekezet istentiszteleti alkalmait – így kifejezve pl. a szombattal kapcsolatban kialakult igei meggyőződését, amelyre gyakorló keresztény emberként jutott, adventista evangelizátorok igehirdetései nyomán.

Elza miután búcsút mondott korábbi gyülekezetének, fejezte ki igényét, hogy a Hetednapi Adventista Egyház nyíregyházi gyülekezetének tagjává lehessen. Egyházunk 28 hitelvének részletes áttekintése során lelkiismeretes tanulóként többször is hálát adott Istennek, aki lépésről lépésre segítette őt abban, hogy az egyre gyarapodó igei látása a tanulmányok segítségével rendszerezettebbé vált.

A testvérnőnk keresztségi meghallgatása illetve vallástétele, majd az egy héttel későbbi keresztségi ünnepsége áldott tapasztalatot jelentett a gyülekezet tagjai, illetve a jelen lévő barátaink számára is. A Mindenható Isten ezúttal is megmutatta, hogy mennyire szereti az övéit és megtesz mindent azok megmentése érdekében, akik lelkükben nyitottak igenlő választ adni az Ő „szent hívására”.

Czinkota András
a Nyíregyházi Gyülekezet lelkésze

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista