2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Irány az ígéret földje!
Irány az ígéret földje! PDF Nyomtatás E-mail

igeret_foldjre_logo Adventista Cserkész Nagytábor 2015

Irány az ígéret földje! Ez volt a jelmondata a magyarországi adventista cserkészcsapatok idei közös táborának. Amint a mottó is sugallja, a táborozók az ősi Izrael népének Egyiptomból való megszabadulását és a Kánaán földjéig tartó út főbb eseményeit élhették át.

A 431. sz. Huenergardt F. János Cserkészcsapat, az 1942. sz. Michnay László Cserkészcsapat és az 1301. sz. Négylevelű Fa Cserkészcsapat közös, országos nagytábora több mint száz fő részvételével 2015. augusztus 5-től 12-ig került megrendezésre. A Tardos községtől északi irányba húzódó Malomvölgy egyik tisztásán talált otthonra a tábor. A rétről kellemes, festői látvány tárult a Gerecse dolomit és mészkő alkotta hegyoldalaira, melyeket a csodás, dús növényzet tett igazán szemet gyönyörködtetővé.

csoportkep_a_resztvevokrol_keszitette_molnar_gergoCserkésztáborok esetében már megszokott, hogy kerettörténet alakítja a tábor programját. A résztvevők mintegy 3300 évet mentek vissza az időben. Mózes és Áron vezetésével az egyiptomi fáraó serege elől menekülve a nép átkelt a Vörös-tengeren. Mózes a tenger partján kinyújtotta kezét, és Isten kiszárította a tengert. A kettévált víz között az izraeliták átkeltek, míg az üldöző egyiptomiakat a visszatérő hullámok elborították.

ant_v2-kicsi_keszitette_lakatos_janosEgyiptomból a Sínai-hegyig Isten gondoskodása kísérte útján Izraelt. Bár kellemetlen volt megélni, hogy nincs ivóvíz a táborban – ami miatt bizony sokan zúgolódni is kezdtek –, de végül Isten Mózes közreműködésével bőségesen megáldotta népét vízzel. Isten gondviselését akkor is megtapasztalták, amikor péntekre virradóan mannával áldotta meg  őket, így gondoskodva arról, hogy ne éhezzenek az Ő gyermekei.

A további napokon a résztvevők megismerkedhettek a szent sátorral és az abban folyó főpapi szolgálattal, a frigyládával és annak tartalmával. Később a népnek meg kellett küzdenie először az amálekitákkal, majd az embereket megmaró kígyókkal. Minden esetben megtapasztalta a nép Isten gondoskodását és vezetését, mígnem elérték a megígért földet: Kánaánt.

tabortuz_kicsi_keszitette_lakatos_janos A kerettörténethez kapcsolódóan nagyon sok feledhetetlen élmény részesei lehettek a tábor lakói: közös éneklések, esti tábortüzek, a Zámbó Zoltán és Restás László lelkészek által vezetett áhítatok, a méta, „élő” kosárlabda, VIP-játék, cserkész-fogadalomtétel, túra a Nagy-Gerecse 633 m-es csúcsára, kézműves foglalkozások, az erdőben egyedül eltöltött idő, láthatatlan színház, éjszakai túra, íjászat, és még sok egyéb program élmények sorát adta minden résztvevő számára.

orsi_zaszlos_kicsi_keszitette_lakatos_janos„Azért volt nagy jelentőségű ez az idei közös nagytábor az adventista cserkészcsapatok életében, mert ismét elmélyülhetett a gyerekekben és fiatalokban annak az érzése, hogy a cserkészek egy nagy családjához, ezen belül az adventista cserkészcsapatok közösségéhez tartozhatnak – mondta Rácz Sándor Béla, a tábor parancsnoka. – Egy nagyszerű, példás együttműködés során valósulhatott meg a tábor, mely együttműködés keretében erősödtek a kapcsolatok a cserkészcsapatok vezetői között. Megtapasztalhattuk, hogy minden vezetőt az a cél vezérelt, hogy egy jól szervezett tábor résztvevői lehessenek a fiatalok. Jó volt látni az örömöt a résztvevők arcán az együtt eltöltött idő kezdetétől a végéig. Hiszem, hogy a tábor új lendületet ad az adventista cserkészmunkának, amelynek során újabb gyülekezetekben jöhetnek majd létre cserkészcsapatok.”

ant_szines_ok_javitottA cserkészet a világ legnagyobb gyermek- és ifjúsági mozgalma. A világ több mint 200 országában 38 millió cserkész található. A Magyar Cserkészszövetség 300 csapatában körülbelül 10 ezer cserkész tevékenykedik, az ország minden megyéjében. A Hetednapi Adventista Egyház legmagasabb szintű irányító szerve, a Generál Konferencia is úgy ajánlja a cserkészetet, mint amely a leghatékonyabb ifjúsági bel- és külmissziós eszköz. Így nem csoda, hogy világszinten mintegy 3 millió adventista cserkész van a gyülekezetekben. Ehhez a „családhoz” csatlakozott fogadalomtétel útján az idei nagytáborban 12 gyermek és fiatal.

Ezúton is köszönetet mondunk a Hetednapi Adventista Egyház Ifjúsági Osztályának, hogy anyagilag támogatta a tábor megvalósulását, ezzel is segítve, hogy megfizethetővé vált a részvétel azon családok számára is, akik szűkös anyagi forrásokkal rendelkeznek. Ugyancsak megköszönjük a Tiszavidéki Egyházterületnek, hogy az egyházterületről érkezők esetében hozzájárult a gyerekek és fiatalok részvételi díjához. Köszönjük még a Lipóti Pékség Tatabányai Sütőüzemének, hogy kedvezményes árat biztosított számunkra. Köszönjük a Budapesti Erdőgazdaság ZRt. Süttői Erdészeti Igazgatóságának, hogy készségesen rendelkezésünkre bocsátotta a Malom-völgyi táborhelyet. Külön köszönet Pekár Attila vadászati műszaki vezetőnek a barátságos együttműködésért. Nem utolsó sorban köszönetet mondunk a Honvédelmi Minisztériumnak is, hogy térítésmentesen lehetővé tette a tábor fürdővízzel való ellátását, valamint a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandárnak, hogy ezt a munkát pontosan és segítőkészen elvégezték.

rsb

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista