2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Határok nélkül…”
„Határok nélkül…” PDF Nyomtatás E-mail

20150905_102604 címmel rendezett konferenciát a Nyugat-ukrajnai Egyházterület Munkácson 2015. szeptember 5-én, szombaton.

Valentin A. Shevchuk, a Nyugat-ukrajnai Egyházterület elnöke nyitotta meg az ünnepélyt a Bibliatanulmány átvételével és köszöntötte az egybegyűlteket. Vasyl U. Chopyk testvér, az egyházterület pénztárosa a hálaadományok begyűjtésénél emlékeztette a testvéreket Isten jóságára és arra, hogy milyen fontos mindenért köszönetet mondani az Úrnak.

Bíró Róbert testvér kárpátaljai missziós beszámolója lelkesítette a közösséget további feladatok végzésére.

Székely Edmond segédlelkész testvér, aki Pécelen végezte az Adventista Teológiai Főiskolát, és két éve e térségben kapott meghívást szolgálatra, szintén köszöntötte a közösséget, és átadta az üdvözleteket.

20150905_124021A Magyarországról meghívott vendégelőadók, dr. Tokics Imre a Magyar Unió, Czinkota András a Tiszavidéki Egyházterület képviseletében szólták Isten Igéjét.

Czinkota testvér az Isten iránti hűségről és a Szentlélek vezetéséről szólt. Tokics testvér Ezsdrás könyve alapján mutatta be a jeruzsálemi második templom felépítésének nehéz körülményeit, valamint kitartásra buzdította a hívő közösséget, hogy haladjanak bátran a „keskeny úton”, ne féljenek a jövőtől, mert Isten az, aki vezeti az adventi népet.

20150905_101357Farkas Győző lelkész testvér, aki Kárpátalján szolgál immár tíz éve, és egyben a program egyik főszervezője, ekként nyilatkozott e jeles eseményről: „Azért jelentős, hogy a Kárpátalján élő magyar adventisták évente egyszer találkozzanak – és a magyarországi, ill. erdélyi magyar testvérek megörvendeztessék szolgálatukkal őket –, hogy évről évre megújult erővel induljanak tovább a missziómunka kihívásainak, és feltöltődjenek az Ige szavait hallgatva, megerősödjenek az Úrban.”

A kétnyelvű program kifejezte a magyar és az ukrán testvérek hitbeli egységét. A fordítás nemes szolgálatát Pircsák Illés lelkész és fia dr. Pircsák Albert testvér végezte.

A találkozót 2003-ban szervezték először, Magyar András testvér kezdeményezésére Visken – akit nagy tisztelettel köszöntöttek –, később öt évig Beregszászon tartották, második alkalommal került sor Munkácson e jeles ünnepélyre, különleges módon első alkalommal a Munkácsi várban.

Az ifjúság éneke, az Emmánuel kórus és a Tereszvai zenekar szolgálata emelkedettebbé tette a összejövetel hangulatát.

20150905_153713Az Ukrán HOPE Televízió rögzítette az eseményt, és interjút készített dr. Tokics Imre testvérrel, aki a Generál Konferencia felkérésére elkészítette a 2015. IV. negyedévi Bibliatanulmányt, Jeremiás könyvéről. Az Ukrán Unió 874 gyülekezetében 49 370 tag van, akik rendszeresen figyelemmel kísérik a HOPE TV adásait családtagjaikkal és ismerőseikkel együtt.

Az istentiszteletet követő ebéd után Pircsák Illés és Farkas Győző lelkész testvérek vezetésével a vendégek megtekintették a központi munkácsi gyülekezetet (lásd fotó), és intézményt, ahol általános iskolát alapítottak, és idén szeptemberben indult útjára az első évfolyam.

a_munkacsi_gyulekezetben_az_egyhazterulet_vezetosegevelA jelenlevő testvéri közösség elhatározta, hogy 2016 szeptember első szombatján ismét hasonló konferenciát szervez.

(TINÉ)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista