2024. április 29. Hétfő
Napnyugta: 19:54
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ünnepélyes istentiszteletek Pécsett
Ünnepélyes istentiszteletek Pécsett PDF Nyomtatás E-mail

Gyermekbemutató
Két kisgyermek életútját ajánlottunk Isten gondviselésére május 12-én, a délelőtti istentiszteleten, melyen a családokról és különösen az édesanyák családban végzett lelki munkájának fontosságáról emlékeztünk meg. A két kisfiút, Oppé Zoránt és Barna Áront szüleik örömmel hozták Krisztus elé, hogy jelképesen is az Ő kezébe helyezzék életüket és lelki fejlődésüket. Ezen az alkalmon mind az igehirdetést, mind a gyermekek bemutatását Körmöczy Miklós végezte.

Június másodikán az eszéki gyülekezet nyugalmazott - vagy ahogy Horvátországban mondják: tiszteletbeli - lelkésze, Damir Super érkezett Pécsre. Elkísérte őt a gyülekezet kisebb zenekarának egy része is, akik úgy a szombatiskolán, mind a délelőtti és délutáni istentiszteleteken számos szolgálattal dicsőítették Istent.

Damir felesége, a zenekar vezetője elmondta, hogy az egész zenekarból egyedül ő képzett zenész, ő foglalkozik a zenekar tagjaival, tanítja be nekik a zeneszámokat, alkalmazza a darabokat az együttes tagjainak képességeihez, és dolgozza fel úgy, hogy szívesen tanulják és játsszák azokat. Sok erőt és időt fordít erre a rengeteg imával kísért munkára, és a hallgatók tanúsíthatják, hogy sikerrel: a zeneileg átlagosan művelt emberek számára nem tűnik ki, hogy nem zeneiskolát végzett muzsikusok játsszák a főleg zsidó népi dallamokat.

Késő délután vendégeinkkel felkerestük a város nevezetességeit.

 

Hitéleti konferencia
Két héttel később, 16-án Hitéleti Konferencia volt imaházunkban. Erre a napra összegyűlt a körzetben élő hívők nagy része, de a kaposvári körzetből is sok vendégünk érkezett. A szombatiskolát Körmöczy Miklós vezetésével beszéltük meg, a délelőtt folyamán dr. Szilvási András, Ősz-Farkas Ernő, délután pedig dr. Tokics Imre testvérek igehirdetéseit kísértük figyelemmel. Az igehirdetések egymásra épültek, és az utolsó idők evangéliumáról, a hármas angyali üzenetről szóltak.

A konferencia különlegessége volt még, hogy ez volt az első szombat, melyet az imaház most épülő emeleti imatermében töltöttünk. A terem helyi és vidéki testvéreinkkel teljesen megtelt, csupán a lezárt karzat maradt üresen. Az elmúlt két hónapban a Pécsi Gyülekezet sok tagja és néhány vidéki testvér is sokat áldozott a szabadidejéből, hogy erre az alkalomra használhatóvá és széppé váljon az emeleti terem.

 

Mindezekért az örömteli szombatokért szívből hálásak vagyunk Istenünknek!

 

Simon Csaba

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista