2024. április 18. Csütörtök
Napnyugta: 19:38
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Négy új gyülekezet Békés megyében
Négy új gyülekezet Békés megyében PDF Nyomtatás E-mail

negy_uj_gyulekezet_bekes_megyeben_bcsaba_5„Ímé, mily jó és mily gyönyörűséges, amikor együtt lakoznak az atyafiak! ...Csak oda küld áldást az Úr és életet örökké!” (Zsolt 133:1, 3)

2015. szeptember 26-án, egy kórustalálkozó adta ünnepélyes keretek között került sor Békéscsabán a megye négy új gyülekezetének felvételére. Sarkad, Nagyszénás, Békés és Elek Gyülekezetei csatlakoztak a 40 éves megosztottság után a Hetednapi Adventista Egyház Tiszavidéki Egyházterületéhez.

A szolgálatokat Stuber György és Czinkota András látta el. Balog Tibor presbiterré szentelését és a gyülekezetek felvételét Hegyes-Horváth Géza, a Tiszavidéki Egyházterület elnöke végezte. Balogh Tibor testvér fogja pásztorolni ezeket az új gyülekezeteket. Az alkalmat különösen ünnepélyessé tette a megye különböző gyülekezeteiből érkezett testvérek jelenléte.

negy_uj_gyulekezet_bekes_megyeben_bcsaba_1Miközben mindannyiunk szívét megérintette az esemény jelentőségének tudata, ez különböző érzelmeket hozott a felszínre: örömet, hálát, felszabadultságot, de szomorúságot és megrendülést is. A ’75-ös események a megyében sok családi kapcsolatot terheltek meg, és évtizedeken keresztül osztottak meg családokat. Ennek emléke és súlya elevenedett fel most többekben. Hisszük, hogy Isten gyógyító hatalma munkálkodik tovább a szívekben.

Az esemény jelentősége alapvetően nem adminisztratív. Az a vágyunk, hogy szeretetközösségünk alapot jelentsen Isten számára, hogy áldást küldjön ránk a közös munka, emberek megmentése szolgálatában.

fgy

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista