2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Miskolci hálaadás
Miskolci hálaadás PDF Nyomtatás E-mail

miskolci_halaadas_dsci0555Többszörös ünnep volt Miskolcon, az Apáczai Csere János úti kápolnánkban 2015.  szeptember 19-én, szombaton. Ekkor emlékeztünk meg a Mindenható sokszor meg sem érdemelt áldásairól. Hiszen a körülöttünk zajló – sokszor félelmetes – események ellenére mi még békében és viszonylagos jólétben élhetjük meg és terjeszthetjük hitünket.

A megterített hálaadó asztal előtt elgondolkozhattunk azokról a mindennapi rohanásban észre sem vett, természetesnek tekintett kegyelmi gyümölcsökről, amelyeket sokszor már csak akkor tudunk  értékelni, ha már nincsenek. De elgondolkozhattunk arról is, hogy mennyi áldást adunk tovább. Tükrözi-e egyéni, családi, gyülekezeti életünk az Istentől való függésünket? Az Úr felhozza a napot, és esőt ád ugyan a gonosznak és a jónak is, de nem mindegy, mi melyik csoporthoz tartozunk. Tudatosul-e bennünk kellő mértékben az Úrtól való teljes függésünk? Átgondolhattuk, hogy az áldások mellett a nehézségek, a próbák vajon milyen célt szolgálnak az életünkben.  A megrázkódtatások lehetnek az ördög csapdái vagy Isten jellemünket csiszoló eszközei. Sokszor attól függ, hogyan látjuk a nekünk nehézséget, kellemetlenséget okozó embertársunkat. Látjuk-e benne Isten jellemformáló eszközét, vagy csak Sátán munkatársát ismerjük fel benne. Ez a látás a kulcs. Ehhez a látáshoz segít a hála, amely a hit és az előretekintés elengedhetetlen kelléke.

miskolci_halaadas_dsci0570Ugyanakkor az előretekintéshez adott támpontot új lelkészünk beiktatása. Suhaj Renáta testvérnő fogja ellátni a lelkészi feladatokat. A körzetben Feketéné Trankusz Erzsébet testvérnővel segédlelkészként fognak szolgálni. A körzetvezető lelkész Bálint György testvér lesz. Az Isten iránti őszinte hála soha nem csak visszafelé tekint. Ezzel az előre is tekintő hálával, bizalommal, hittel mondhatunk köszönetet az Úrnak a testvérnővel kapott új lehetőségeknek a gyülekezet gazdagításáért. A kérdés és kísértés ma sem más, mint kétezer éve: Építem-e Isten művét? Szolgálom-e az egységet? Felismerem-e az Istentől kapott lehetőségeket?

S az örömünk még egy nehezen megfogalmazható érzéssel lett teljesebb. Az Úr csendes – szíveket  átformáló – munkájának  bizonyítékaként  a szombatot együtt tölthettük a Hetednapi  Adventista Egyház Miskolc Füzes utcai Gyülekezetének tagjaival. Testvéreink együtt töltötték velünk a napot. Formális csatlakozásuk az előző héten történt meg. A testvérek mintegy kétharmados arányban döntöttek az egység mellett.  Bízunk benne, hogy a bizonytalankodók is követik példájukat. Hála értük az Felségesnek! Köszönet nekik a példamutatásért!

Az igeszolgálatot és a beiktatás szolgálatát Szőllősi Árpád testvérünk végezte.

(TL)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista