2024. április 20. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Megújult a Gödöllői Gyülekezet!
Megújult a Gödöllői Gyülekezet! PDF Nyomtatás E-mail

Megújulást eredményezett a Gödöllői Gyülekezetben annak a kilenc testvérnek a felvétele, akik a Keresztény Advent Közösség helyi gyülekezetéből csatlakoztak hozzánk. Csatlakozó testvéreink felvételére 2015. szeptember 26-án került sor. A gyülekezet – a nagy érdeklődésre való tekintettel – erre az alkalomra bérbe vette a gödöllői baptista gyülekezet imaházát, ahol testvéreink közül heten egy szép istentisztelet keretében tettek vallást arról, hogy a Hetednapi Adventista Egyházat Isten maradék egyházának tekintik, ezért szeretnének csatlakozni ennek az egyháznak a helyi gyülekezetéhez. Két testvért, akik éltek a rehabilitáció lehetőségével, gyülekezeti levéllel vettünk fel. Az istentiszteleti szolgálatot, és a felvételi eljárást dr. Szilvási József testvér vezette, aki a terület megbízásából felszentelt lelkészi szolgálatot végez a gyülekezetben.

Mit jelent az, hogy a csatlakozó testvérek érkezése megújulást hozott a gyülekezet életébe? Azt, hogy a gyülekezetben azóta kórus működik, mégpedig úgy, hogy a felső tagozatos gyermekektől a nyugdíjasokig mindenkinek helye van benne, akik rendelkeznek az éneklés kegyelmi ajándékával. Szombatiskolai istentiszteleteink élénkebbek lettek, sorra szervezik az ünnepélyes alkalmakat. Október 18-án hálaadó istentiszteletet tartottak, ahova meghívták a szomszédos Isaszegi Gyülekezet kórusát és a csatlakozó testvérekből álló énekegyüttes tagjait. Nagy örömünkre Cserbik János testvér és családja is énekel a kórusban és az együttesben.

Egy testvérnő, aki Isaszegen lakik, de korábban a Keresztény Advent Közösség Gödöllői Gyülekezetének tagja volt, úgy döntött, hogy Isaszegi Gyülekezetünkhöz csatlakozik. Az ő felvételére október 3-án, az úrvacsorai istentisztelet keretében került sor.

Azért imádkozunk, hogy ez a lelkület fennmaradjon közöttünk, és minél több gyümölcsöt teremjen a városban és a környéken élő emberek evangelizálásának szolgálatában.

Szilvásiné Juhász Zsuzsa

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista