2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egészség Expo Békéscsabán
Egészség Expo Békéscsabán PDF Nyomtatás E-mail

egeszseg_expo_bcsaban_13Közel fél éves előkészület előzte meg a békéscsabai Egészség Expo-t, amit a Csabagyöngye Kulturális központban tartottunk szeptember közepén. A városnak ezt a legismertebb rendezvényhelyszínét választottuk, hogy az emberek szívesen eljöjjenek – és ebben a vonatkozásban nem is csalódtunk.

Hétfőtől csütörtökig hirdettük meg a rendezvényt, amikor 3 órától 8 óráig vártuk különböző programokkal az érdeklődőket. A hat órakor kezdődő előadás előtt a nyolc, egészségi állapotot felmérő állomásokon haladhattak végig a vendégek. A nyolc alapelv egyes pontjaihoz egy-egy odaillő egészségügyi mérést végeztünk. Például a levegő állomáson a tüdőkapacitást mértük; ezen kívül mértünk testzsír százalékot, számoltunk testtömegindexet, és egy rövid kérdőív alapján kiértékeltük az érdeklődők életmóddal kapcsolatos szokásait is. Az egyes állomásokon beszélgettünk az egészséges életmód odavágó részleteiről, de a táplálkozással foglalkozó asztalnál vegetáriánus pástétomokat, különféle gabonafajtákból készült kásákat, süteményeket is lehetett kóstolni. A mérések eredményét orvos testvéreink értékelték ki – véleményünk szerint ez a vendégek szemében a hitelesség és a tanácsok komolyan vételéhez nagyon fontos pont volt.

egeszseg_expo_bcsaban_2Azt figyeltük meg, hogy az első napon főleg az idősebb korosztály képviseltette magát, később azonban fiatalok is jöttek – túlnyomó részt hölgyek. Bizonyára elégedettek lehettek a tapasztaltakkal, mert másnap már sokan párjukkal együtt jöttek vissza. Sok személyes kapcsolat alakult ki, és azt állapítottuk meg, hogy szükség van olyan rendezvényekre, amikor az emberek huzamosabb időn keresztül „kaphatnak belőlünk”. Nem elég az a pár perc, amit egy-egy előadás előtt, után tudunk személyes beszélgetésre fordítani. Most volt bőven időnk egymásra, ami sok áldást jelentett!

Este hatra átalakítottuk a termet, ami meg is telt, mire az előadások elkezdődtek. Dr. Demény János, Wolfgang Köbel, Tóth Gábor és dr. Gáspár Róbert beszélt az egészség aktuális kérdéseiről. Volt olyan este, amikor már be kellett rekesztenünk az alkalmat, mert nem értek véget a kérdések.

egeszseg_expo_bcsaban_8Örömmel tölt el bennünket, hogy egyrészt tudjuk: hasznos munkát végeztünk az Úr művében, másrészt az intenzív testvéri együttmunkálkodás jelentett áldott tapasztalatot nekünk. Voltak testvérek, akik egész hétre szabadságot vettek ki, hogy segíthessenek, mások távolabbi gyülekezetekből érkeztek. Köszönjük az Úrnak ezt a tapasztalatot, amit jövőre újra szeretnénk megélni!

fgy

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista