2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egészség Expo Veszprémben
Egészség Expo Veszprémben PDF Nyomtatás E-mail

egszseg_expo_veszpremben2015. október 14–16-ig Egészség Expo-t szervezett a Veszprémi Gyülekezet a Nagyvárosi Evangelizáció gyereahogyvagy programja keretében.

Az expo megrendezése nem új keletű a gyülekezet életében, hiszen évről évre a Szív Világnapjához kapcsolódóan tartott már ilyen témájú programot. A korábbi években egynapos rendezvényről volt szó, melynek programjában felváltva szerepeltek értékes előadások neves szaktekintélyektől, valamint ételbemutatók, kóstolók és természetesen az elmaradhatatlan ingyenes egészségügyi mérések, állapotfelmérések és tanácsadások.

Az idei év helyszíne is rendhagyó volt. A pécsi és soproni plázákban megtartott hasonló jellegű programsorozatok jó híre utat nyitott a veszprémi Balaton Pláza, mint társpláza helyszínnek való megszerzésére. A komplexum vezetőségével folytatott sikeres egyeztetések, tárgyalások hamar egyértelművé tették, hol lesz az idei expo otthona. A házigazdák pozitív és maximálisan együttműködő hozzáállását tükrözi, hogy a kijelölt területet ingyen juttatták rendelkezésünkre.

A szervezés kezdeti sikerein kívül az idei program népszerűségét előrevetítette a korábbi években az egészség expok iránt tapasztalt nagy érdeklődés a város részéről, a mindig elégedetten távozó arcok, a rutin, amit a gyülekezet összekovácsolódott tagjainak közös munkájában láthattunk, és nem utolsósorban az évek óta fennálló, a városban jó hírnevet kivívó Életmódklub működése.

Az expo mindig is egy évadnyitó rendezvénye volt az Életmódklubnak, melyen már a klub foglalkozásaira is invitáltuk a vendégeket. Most sem történt ez másként, hiszen a különböző standokon már az Életmódklub negyedéves programjával vártuk – többek között – az odalátogatókat.

A háromnapos rendezvény keretében a NEW START angol mozaikszó egy-egy eleme elevenedett meg a 8 állomáson. Mindegyik stand az E. G. White által küldött egészségügyi üzenet egyszerű és mégis az egészséges életmód szilárd alapjait lerakó témáival foglalkozott. Az egyes állomásokon belül színes programmal vártuk a kíváncsiskodókat és a komoly érdeklődőket.

A Táplálkozás szekcióban elmaradhatatlan az életbemutató és kóstoló, melyre közel 400 ember volt kíváncsi, hogy kipróbálja az új ízeket, megismerkedjen a vegetáriánus ételek és alapanyagok sokszínűségével. Elégedett mosolyra indított bennünket, ha némely vendég a lencsepástétomot tepertőkrémnek érezte, és örömmel ajánlottuk az elkészített ételek receptjeit.

A Mozgás szekció vezetői terheléses pulzusmérésre várták a résztvevőket, illetve a szívbetegség kockázatát mérték teszt formájában.

A Víz szekció gyakorlati módon inspirálta a vízivás fontosságát, illetve testzsír mérésre volt lehetőség.

A Napfény állomáson testsúly és BMI (testtömeg-index) mérést végeztek a jelentkezőknek.

A Mértékletesség témakörében mindig nagy érdeklődés övezi a meghirdetett koleszterin-mérést, mely most sem volt másképp. A három nap délutánján összesen 100 ember részére végezték el a mérést a gyülekezet egészségügyi szakemberei.

A Levegő szekció lehetőséget nyújtott tüdőkapacitás mérésre is (kilégzési csúcsáramlás), melyet egy-egy sportoló esetében már a készülék sem tudott mérni. Ugyanakkor a biológiai életkor teszt sok embert komolyan elgondolkodtatott jelenleg folytatott életmódjáról, helytelen szokásairól.

A Pihenés állomásnál ugyan sziesztára nem tudtunk lehetőséget biztosítani, de a vérnyomás-mérés és a stressz-teszt elmaradhatatlan program volt.

A Bizalom szekció Lelki betérővé alakult, ahol az itt helyet foglalók mentálhigiénés szakemberrel, szociális munkással, lelki gondozóval beszélgethettek, mondhatták el gondjaikat vagy éppen örömeiket.

Nem utolsósorban idén egy extra állomással egészült ki a sorozat, mely a Gyermek-foglalkoztató volt, ahol játékokkal, kézügyességi feladatokkal kötötték le a gyerekeket, akiknek szülei éppen egy-egy ellenőrző mérésen vettek részt.

Összességében elmondható, hogy sok-sok őszinte beszélgetésre, segítségnyújtásra, az egészségügyi üzenetünk hirdetésére volt lehetőségünk, melyek által mi is gazdagodtunk.

A gyülekezet tagjai pedig, akik az Életmóddal az egészségért Alapítvány önkénteseiként egy szívvel-lélekkel végezték a szolgálatot, igazi csapattá kovácsolódtak, melyet minden pillanatban megtapasztalhattunk, ahogyan zökkenőmentesen, rendezetten, jó hangulatban oldódtak meg a felvetődött problémák.

Igazi áldás volt mindannyiunk számára ez a pár délutáni alkalom. Ismét magunk mögött tudhatunk egy színvonalas missziós programot, egy újbóli pozitív bemutatkozást a város előtt és egy felejthetetlen tapasztalatot Istennel, ami beíródik gyülekezetünk emlékkönyvébe a többi közé.

Köszönet illeti a szervezőket és az áldozatkész testvéreket, de legelsősorban Istenünknek mondunk őszinte szívvel hálát, mert újból elmondhattuk: „Mindeddig megsegített minket az Úr.”

Egyed Imola

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista