2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Tesz-vesz gyülekezet képzés Békéscsabán
Tesz-vesz gyülekezet képzés Békéscsabán PDF Nyomtatás E-mail

tesz-vesz_gyulekezet_kepzes_bekescsaban_dsc00275Idén tavasszal az AdventInfo-ban megjelent felhívásra megpályázta gyülekezetünk a Tesz-vesz gyülekezet beindításához felajánlott képzést és anyagi támogatást. A pályázat számunkra pozitív elbírálása után már kíváncsian vártuk a képzés napját.

Október utolsó szombatján nálunk járt a Transzeurópai Divíziótól Clair Sanches-Schutte, a divízió Családi, Nők és Gyermekszolgálatok Osztályának a vezetője, hogy megtartsa számunkra a képzést, mely egy város-, család- és gyermekmissziós programsorozat. Clair, Dóri és Gábor a délelőtt folyamán látogatást tett a gyermek-szombatiskolai csoportban is, ahol nagy örömmel látták a sok kreatív, szorgoskodó kisiskolásunkat.

Később egy nagyon vidám és tanulságos gyermektörténet hangzott el az istentisztelet első pár percében, melyet gyermekeink nagyon élveztek, és később örömmel mutogatták milyen kincseket kaptak „Clair nénitől”.

tesz-vesz_gyulekezet_kepzes_bekescsaban_dsc00240Ezt követően pedig a gyülekezet egészéhez szólt a prédikáció. Az igehirdetés alkalmával szó esett azokról a tulajdonságokról, melyek alapján a világban tükröződhet rólunk, keresztényekről a bennünk élő Krisztus ragyogása. Arról is hallhattunk, hogy ezeknek tulajdonságoknak a megszerzéséhez szükségünk van arra, hogy a hozzáállásunk is keresztényi legyen. Ennek a magatartásnak a „gyümölcse” lesz később a Gal 5:22-ben leírt lélek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Ezeknek a meglétét fel is tudjuk mérni az életünkben, és ha valamelyik hiányzik, az pótolható, de ennek érdekében fejlődni kell az Istennel való kapcsolatunkban. Hiszen minél jobb a kapcsolatunk az Úrral, annál több „gyümölcsöt termünk”. Külön kiemelt a prédikáció során a gyümölcsök közül néhányat. Az első az öröm, hiszen ha nem tudunk örülni az Úrnak, az üdvösségnek és az életnek, akkor nem tudjuk megfelelően kimutatni kereszténységünk valódi mibenlétét. A következő a szeretet volt, itt főleg azt hangsúlyozta, hogy ne csak azokkal osszuk meg szeretetünket, akik szerintünk megérdemlik. Ezután arról esett szó hogy a türelem is nagyon fontos; ezt mindenképpen meg kell tanulnunk, hiszen sohasem szabad elfelejtenünk,  hogy Isten mennyire türelmes velünk. Később arról is hallhattunk, hogy ezeknek a gyümölcsöknek az alkalmazásával az életünk során rengeteg szívet és lelket nyerhetünk meg Krisztusnak. Mint azt Mt 7:12-ben is olvashatjuk „amit akartok azért, hogy az emberek tiveletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal”; tehát ha ezekkel a gyümölcsökkel befektetünk az emberi kapcsolatainkban, akkor kamatostul kapjuk azt vissza tőlük.

Ebéd után Clair és a gyülekezet egy része egy rövid sétát tett a belvárosban, ahol megállapításra került, hogy nagyon jó adottságai vannak a városunknak arra, hogy minél több embert meg tudjuk szólítani, és el tudjuk hívni őket bármilyen gyülekezeti programra, így akár a Tesz-vesz gyülekezet alkalmaira is.

A délután során részt vett az egész gyülekezet a képzésen. Rengeteg olyan gyülekezet példáját ismerhettük meg, ahol elkezdték ezt a missziós tevékenységet, és sikeresen, egyre nagyobb résztvevői létszámmal folytatják. Ezekből a történetekből meríthetünk erőt és elhivatottságot, valamint bíztatást is kaptunk általuk.

Ezt követően megismerhettük a technikai követelményeket (1-1 alkalom lebonyolításának menete, Isten dicsőítése lehetséges minden életkorban, Krisztus-központúság) illetve alapvető értékeket (öröm, kreativitás, vendégszeretet, barátságosság, együttműködés, elköteleződés), melyeket a siker érdekében alkalmaznunk szükséges. Elhangzott az is, hogy minden egyes gyülekezeti tag személyére és képességére (diakónusi szolgálat, kézműves feladatok, kreativitás, játékok, ének, dicsőítő, rövid bibliai történet, étkezés előkészítése és lebonyolítása stb.) nagy szükség van a különböző részfeladatok megvalósításához. Külön kiemelte azt, hogy a gyülekezetnek ebben a munkában is nagy szüksége van a férfiakra azért, hogy a fiúk lássák azt, hogy kereszténynek, hívőnek lenni nem csak női kiváltság, és nem mellesleg szükség van rájuk a barkácsolós feladatok lebonyolításánál is. A nap során kaptunk jó pár könyvet is ajándékba, melyek a Tesz-vesz gyülekezet részfeladataihoz adnak tippeket és segítséget, valamint egy pár webes címet is megismerhettünk, ahol további tippek és kézműves ötletek lehetnek a segítségünkre. Végül ezt a gyönyörű szombatot közös imával zártuk.

Az Úr segítségével őszintén hisszük, hogy a Tesz-vesz gyülekezet által is áldássá válhatunk a városunknak, a benne lakó családoknak és gyermekeknek.

Zana Zoltánné Inci

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista