2024. május 02. Csütörtök
Napnyugta: 19:58
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A TET Rendkívüli Egyházterületi Konferenciájának Elnökségi beszámolói
A TET Rendkívüli Egyházterületi Konferenciájának Elnökségi beszámolói PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
 

Részlet a titkári beszámolóból

Tanítványként elengedhetetlen, hogy határozottan ragaszkodjunk ahhoz az evangéliumhoz, amelynek hirdetésére az Úr elhívott.

A bűn következtében a világra halálos ítélet vár; ám Jézus teljesen és végérvényesen magára vállalta helyettünk a kárhoztatást. Csodálatos tette révén nem kell többé a bűnért való kárhoztatással számolnia annak, aki benne hisz, hanem Krisztus kifürkészhetetlen kegyelmének köszönhetően – bármilyen bűnök terhelik is múltját – bocsánatot nyer, és az Atya Jézus igazságosságával fedi be. Ennek az üzenetnek kell minden prédikációnk és tanításunk alapjául szolgálnia.

A 2014. évben és az idei évben ezen küldetésünknek igyekeztünk és igyekszünk megfelelni.

Taglétszámunk változása 2014-től napjainkig

A 2014-es esztendő 2067 fővel indult. A negyedévenkénti adatokat szemlélve nem nagyarányú, de folyamatos csökkenésnek lehetünk tanúi. 2016. év elejéhez képest 1,6%-kal csökkent egyházterületünk taglétszáma.

A múlt évben 35 fő keresztelkedett, 3 személyt szavazással vettünk fel, gyülekezeti levél által pedig 22 fővel növekedett a létszám. A valós növekedést ez utóbbi adat (levél általi növekedés) tekintetében a másik egyházterület gyülekezeteiből átjött tagok, illetve a külföldről érkezettek száma adja. Ez a múlt évben csupán 8 főt jelentett.

A csökkenés 2015-ben egészen a 3. negyedévig sokkal drasztikusabb, mint 2014-ben. Nézzük az elhalálozás adatát a keresztséghez képest, vagy nézzük a teljes veszteségünket (93 fő) a teljes növekedéshez (60 fő) képest! A valós gyülekezeti levél általi csökkenést is érdemes összehasonlítani a növekedési adattal. Miközben 8-an jöttek, 19-en távoztak egyházterületünkről. Ennek leggyakoribb oka elhelyezkedéssel vagy megélhetéssel kapcsolatos problémák.

2015. 3. negyedévében örömteli változás történt taglétszámunk tekintetében. 286 fő csatlakozott egyházterületünk gyülekezeteihez.

Szintén örömteli esemény, hogy 8 új gyülekezettel gyarapodtunk 2015. 3. negyedévében, így gyülekezeteink száma eléri a 60-at.



 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista