2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Missziómunka Szolnokon
Missziómunka Szolnokon PDF Nyomtatás E-mail

missziomunka_szolnokon_dsc05435_klub_20151027„…minden te útaid állhatatosak legyenek!” (Péld 4:26) – Eljátszottunk már azzal a gondolattal, hogy mi lenne akkor, ha egyik pillanatról a másikra eltűnne gyülekezetünk a városból? Vajon feltűnne-e bárkinek is ez a változás?

November elején kerültünk Szolnokra a családommal. Nagy öröm látni, hogy a Szolnoki Gyülekezet milyen aktívan dolgozik a misszió legkülönbözőbb területein. Bibliai témájú és egészségügyi evangelizáció, életmód klub, német és angol társalgási kurzus, játékklub, ifjúsági estek, gyermek játszóház és gyermektábor is szerepel állandó programjaink között. Az Új esély című film adta lehetőséget is felhasználjuk missziónkban, de erről majd a következő alkalommal számolunk be.

A szolnoki testvérek több mint egy évtizede kitartóan munkálkodnak az életmód evangelizációban, tevékenységük ma is jelen van Szolnokon és környékén. Ezt szeretnénk kicsit részletesebben bemutatni.

Ellen Gould White Életreform Klub

missziomunka_szolnokon_img_20151128_095139Heti rendszerességgel tartjuk a város kulturális központjában életmód-előadásainkat. Önmagában az életmódklub neve is remek lehetőséget ad arra, hogy ne csak a testi, hanem a lelki egészség kérdéséről is beszéljünk. E. G. White november 26-i születésének évfordulójáról minden évben megemlékezünk, így idén is lehetőségünk nyílt életének, munkásságának bemutatására, amikor őszintén és nyíltan tudtunk beszélni Krisztusról és az evangéliumról. A klub látogatottsága mára stabilan 25-30 fő. Az egészségügyi előadásokat képzett szakemberek tartják – mint például dr. Horváth József a Boldog Élet című folyóiratban cikkező nyugdíjas orvos, vagy dr. Horváth Balázs háziorvos, Sonnleitner Károly életmód tanácsadó – a legkülönbözőbb egészségügyi témákban.

Időközönként szervezett gyalogtúrákkal színesítjük a programot.

Ez a munka remek lehetőség a helyi civil szervezetek felé való nyitásra, kapcsolatépítésre, kapcsolattartásra.

Az életmód klubot rendszeresen hívják nagyobb egészségügyi rendezvényekre, ahol Egészség Expókat tartunk. Ezek a lehetőségek a korábbi évek kitartó, állhatatos munkája nélkül ma nem lennének. Az elmúlt hónapokban is tartottunk több interaktív kiállítást, iskolai expót felkérésre, pl. Martfűn, Szolnokon és Kunszentmártonban.

A kitartó munka meghozza gyümölcsét. A már kiépült kapcsolatrendszer a direkt evangelizációs alkalmakra is jó kommunikációs csatorna.

Hatalmas áldás, hogy egy ilyen gyülekezet munkájában vehetek részt – még ha rövid ideig is –, ahol mind a presbiterek, mind a gyülekezeti tagok aktív részvételére lehet számítani.

Azt gondolom, hogy ha a Szolnoki Gyülekezet hirtelen eltűnne, a környezet is észrevenné.


Ó. I.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista