2024. április 24. Szerda
Napnyugta: 19:47
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kelj fel, ragyogj! Jézus jön!
Kelj fel, ragyogj! Jézus jön! PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
 

A TED állásfoglalása a nők egyházban betöltött vezetői szolgálatáról

A nők egyházban betöltött vezetői szolgálatának megerősítése

„Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket, és munkájukért nagyon becsüljétek őket. Éljetek egymással békességben. Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenki iránt. Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra” (1Thessz 5:12–18).

2015 októberében a Generálkonferencia Végrehajtó Bizottsága a következő állásfoglalást szavazta meg az egyház vezetése nevében: „A San Antonio-ban történt szavazás nem változtatja meg azt, ahogyan az egyház értelmezi a nők szerepét az egyház életében, missziójában és az egyházi gyakorlatban. Ezt alátámasztja a Gyülekezeti kézikönyv és kifejtik a Generálkonferencia, valamint a divízió Szervezeti és Működési Szabályzói.”

Ez az állásfoglalás megerősíti a nők szolgálatát (különös tekintettel a női lelkészekre és presbiterekre), akiket Isten elhívott, talentumokkal áldott meg, és akik elkötelezetten végzik az egyházi szolgálatot. Az állásfoglalás további célja, hogy fellépjen azokkal szemben, akik arra akarják felhasználni a szavazás eredményét, hogy bántsanak embereket és megosszák az egyházat.

A Transzeurópai Divízió vezetősége megerősíti:

Értékeljük a területünkön élők sokféleségét, akiknek szokásai, kultúrája és felfogása eltérő. Ez a szőttes a Biblia és a keresztény történelem során alakult ki; nagy becsben tartjuk Isten befogadó kegyelmét.

Elismerjük, hogy Isten nőket és férfiakat is kiválaszt a lelki ajándékaik és végzettségük szerinti szolgálatra. Azért teszi ezt, hogy terve valóra váljon, és az evangéliumot „minden népnek és törzsnek, minden nyelvnek és nemzetnek" hirdessék.

Bátorítjuk a nőket, hogy készüljenek vezetői és lelkipásztori szolgálatra az egyházban.

Lehetőségeket és állásokat biztosítunk, amelyek által értékeljük a nők talentumait az egyház egészének épülésére.

Elismerésünket fejezzük ki azoknak a nőknek a bátorságáért és méltóságáért, akik eleget tesznek elhívásuknak, még ha vannak is, akik megpróbálják aláásni tevékenységüket.

A bántalmazó és botrányos, zavart keltő viselkedés keresztényietlen és elfogadhatatlan. Az egyház vezetői ilyesmit nem nézhetnek tétlenül, mivel kötelesek gondoskodni azokról és támogatni azokat, akiket szolgálattal bíztak meg.

Ennek értelmében:

A Transzeurópai Divízió vezetői elkötelezettek arra, hogy elsimítsák a nézeteltéréseket a kölcsönös tisztelet, párbeszéd, figyelmes meghallgatás, együtt érző megértés jegyében, a bennünket egyesítő Szentlélek vezetését követve.

Imádkozunk, hogy készek legyünk alázattal meghallani Isten hangját azoknak a szavában, akiken keresztül hozzánk szól.

„De hála legyen Istennek, aki a Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. Mert Krisztus jó illata vagyunk Isten dicsőségére mind az üdvözülők, mind az elkárhozók között” (2Kor 2:14–15).



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista