2024. június 14. Péntek
Napnyugta: 20:43
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Idősek napja Debrecenben
Idősek napja Debrecenben PDF Nyomtatás E-mail

idosek_napja_debrecenben_-_dr_imre_sandorAz öregedéssel kapcsolatos, Bibliai alapokra helyezett útmutatást hallhattak 2015. december 4-én a debreceni gyülekezetbe ellátogató időskorúak és a tőlük fiatalabbak.

A közösség meghívott vendége volt dr. Imre Sándor, nyugalmazott egyetemi tanár, aki szolgálatában igyekezett rávilágítani arra, hogy a hajlott kor is tartogathat örömet. A gerontológia (az öregedés és öregkor élet- és kórtanával foglalkozó tudomány) kiváló szakembere hangsúlyozta, hogy az öregedés létünk velejárója, természetes életjenség, amely folyamat lényegében már a születésünktől elkezdődik. Bár a csökkenő erőnléttel és teljesítőképességgel érdemes tisztában lenni, a meglévő 60-70% energia számtalan áldást tartogathat. Nem restellendő a napi tevékenységek közepette tíz-tíz perces szünetek beiktatása, ami legyen a Teremtővel való kontaktus bekapcsolása. Dr. Imre Sándor az alapigében elmondta, hogy ily módon bárki könnyen megtapasztalhatja a 2Kor 4:16-ban leírtakat, miszerint: „Azért nem csüggedünk, sőt, ha a mi külső emberünk megromol is, a belső mindazáltal napról napra megújul.” Kutatások alapján a hosszú, tartalmas élet titkának három alappillére van. A munka szeretete, mértéktartás mindenben és a gondviselésben való bizalom.

A szombat délelőtti alkalmat vers, gyermekek által előadott színdarab és egy férfi kvartett szolgálata tette még emelkedettebbé.

KBE

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista