2024. június 25. Kedd
Napnyugta: 20:45
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kecskeméti életképek szeptembertől januárig
Kecskeméti életképek szeptembertől januárig PDF Nyomtatás E-mail

kecskemeti_eletkepek_-_2015_osze_tele_-_templ-ejszakaja_019 Az elmúlt időszakban is sok közösség- és lélekerősítő eseményt éltünk meg a Kecskeméti Gyülekezetben.

Szeptember 19-én gyülekezetünk 3 szintéren is kifejezhette örömét: a délelőtti istentisztelet keretében 3 fiatal taggal és egy jövőt jelentő kisgyerekkel gyarapodott a közösségünk, akik a helyi Keresztény Advent Közösségből csatlakoztak gyülekezetünkhöz: a Farkas család, illetve Feyér Ákos személyében.

 

Gyülekezetünk helyileg a Hunyadiváros városrészben helyezkedik el. Minden évben ezen a napon szervezik meg a Hunyadi városi napokat, amelyen gyülekezetünk is részt vett ebben az évben is. Egészségügyi méréseket és egészség-tanácsadást biztosítottunk az ünnepen megjelent és azt igénylő embereknek.

kecskemeti_eletkepek_-_2015_osze_tele_-_templ-ejszakaja_017Ezt az eseménydús napot a Templomok éjszakája országos rendezvény keretében bibliai bábelőadás követte, amelyre a gyülekezet gyerekei maguk hívtak vendégeket a Hunyadi városrészben tett séta keretében. A nap koronája egy áhítattal egybekötött hangverseny volt, gyülekezetünk kórusa, egy fiatal, tehetséges zenészekből álló vonósnégyes, és a Lakó Sándor kamarazenekar közreműködésével.

Gyülekezetünk különleges áldása, hogy sok apró lábacska tapossa kövezetét hétről hétre. Ahhoz, hogy ők is jól érezzék magukat a gyülekezeti közösségben, és később is ott maradjanak, meg kell találniuk helyüket a közösségi szolgálatban. Ez a cél motiválta azt a kezdeményezést, hogy egy negyedévben egyszer gyerek- és ifjúsági istentiszteletet tartsunk gyülekezetünkben, ahol minden egyes szolgálatot ők töltenek be. 33 kis emberke szolgált, énekelt, olvasott bibliai részeket, és 3 ifjú „prédikátor” hirdette az Igét november 20-án gyülekezetünkben. Igazán felemelő alakalom volt látni, hogy gyerekek és szülők mindent megtesznek, hogy a legjobb áldozatot mutassák be Isten oltárán.

kecskemeti_eletkepek_-_2015_osze_tele_-_gyermekistentisztelet_6A decemberi hónap eseményei között szerepelt a városi, karácsonyi vásáron való részvétel, ahol az Advent Kiadó könyveit tártuk a nagyközönség elé. Nagyon sok jó hangulatú beszélgetés alakult ki, melyek lehetőséget biztosítottak hitünk megvallására, reménységünk bemutatására.

Két másik, már-már hagyománynak számító esemény nyújtott lehetőséget a közösségnek, hogy az adventváró napokban örömöt és felüdülést nyújtson a környezetében élőknek: a „Mikulás puttonya” bábjátékkal egybekötött jótékonysági ünnepség (december 6-án), és a gyülekezet adventi jótékonysági hangversenye (december 19-én).

Ennek az őszi-téli időszaknak különlegességét jelentették azok a péntek esti áhítatok, amelyeket a gyülekezet minden hónap első péntek estéjén szervezett meg, ahol a megfáradt lélek lehetőséget kap, hogy énekek, zsoltárok, versek és hangszeres zene mellett elcsendesedjen, letegye terhét Jézus lábaihoz, és ráhangolódjon a szombati nyugalomnapra. Azoknak, a gyülekezeti tagoknak és vendégeknek, akiknek sikerült időt szakítaniuk, ezek az alkalmak a nyugalom szigetét jelentették ebben az állandó rohanásból álló világban.

ÁrPa

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista