2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ifjúsági Szilveszter – Miskolc 2015–2016
Ifjúsági Szilveszter – Miskolc 2015–2016 PDF Nyomtatás E-mail

ifjusagi_szilveszter_82112015_miskolc_22015. december 29–2016. január 1-ig  került sor az ifjúsági Szilveszterre, Miskolcon. 
Én most voltam második alkalommal. Ez az esemény a táborokhoz hasonló hangulatban telt, hiszen több napot együtt tölthettünk, részt vehettünk lelki programokon, közösségi játékokon, sőt még együtt kirándulhattunk  is.

Az országból sok felől jöttek fiatalok, nem volt akadály számukra a távolság. Ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy év közben is találkozzunk, kikapcsolódjunk, ne csak nyáron. Egy ilyen alkalom során sok élménnyel  gazdagodik mindenki. A szervezők gondoskodtak a jó kedvről, programokról és a nagyon finom és egészségek ételekről is. Ilyenkor új barátokat szerezhetünk, vagy a régi barátságokat megerősíthetjük. Istenhez is közelebb kerülhettünk, hiszen minden reggelt áhítattal kezdtünk, amit közülünk bárki megtarthatott, aki szerette volna.

ifjusagi_szilveszter_82112015_miskolc_1Kedden, miután megérkeztünk, megismerkedtünk, vacsoráztunk, majd este egy különleges teaházba csöppenhettünk bele. Nekem személy szerint nagyon tetszett ez a program. Kis csoportokat alakítottunk ki, és beszélgettünk egy-egy lelki kérdésről. Persze a nagyon finom tea sem maradt el, hangulatos gyertyafény mellett.

Bánhidi Tamás és Dankó Ferenc készített nekünk előadásokat az Istenképről, önértékelésről és hitről, amelyek sokunk számára nyújtottak segítséget, hasznos tanácsokat.  Az előadások után pedig beszélgettünk az adott témáról, mindenkinek lehetősége volt hozzászólni vagy kérdést feltenni. Közben sok tapasztalatot is megosztottunk egymással.

Szerdán kirándulni mentünk a Bükkbe, pontosabban Lillafüred volt a cél. Gyönyörű kilátásban volt részünk, a hideg ellenére is mindenki élvezte. Délután a társasjátékok kerültek a középpontba, így kipihentük a túrát, és vidáman töltöttük el az időt. 
Este több program közül volt lehetőségünk választani. Egy nagyon értékes mondanivalójú filmet nézhettünk meg, voltak akik játszottak, de az újévi fogadalmakról is beszélgettünk.

Szilveszter napját már többen töltöttük együtt. Azt tudni kell, hogy van lehetőség bármelyik nap becsatlakozni a programba, ha valakinek csak úgy alkalmas. Ezen a napon csapatversenyt rendeztünk, miközben Miskolc belvárosát fedeztük fel. Fényképeket készítettünk, nevesebb szobrokhoz látogattunk el, sok izgalmas feladattal egybekötve. Majd következett az elmaradhatatlan hálaadó istentisztelet, amit ilyenkor mindig megtartunk. Eljöttek az idősebb testvérek is, és együtt, szolgálatokkal adtunk hálát az elmúlt évért Istennek.

Nagyon pozitívnak tartom, hogy még Erdélyből is érkeztek részvevők, sőt  nem adventista fiatalok  is döntöttek úgy, hogy velünk töltik a szilvesztert. Jól döntöttek, hiszen este egy rendkívüli, mozgalmas és elgondolkodtató Biblia-kvízben volt részünk.

Nagyon jó volt adventista fiatalok körében lezárni az évet! Örömmel gondolok vissza, és már most várom a következő évi ifi szilvesztert. Remélem, ezt a kis élménybeszámolót  olvasva többen kedvet kaptak hozzá!

DT

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista