2024. április 18. Csütörtök
Napnyugta: 19:38
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Odatartozom!
Odatartozom! PDF Nyomtatás E-mail

hittanosok_talalkozoja_csongrad_megyeben_-_csoportkepSaci néni álmodott egy nagyot, és megszervezte az első Csongrád megyei hittanosok találkozóját! Ezen az alkalmon a Szeged környéki adventista hitoktatásban részt vevő gyerekek ünnepelték meg a félévzárást 2016. január 16-án, szombaton, az Újszegedi Gyülekezetben. Köszönjük kedves vendégszereteteket, jó volt megismerni benneteket! Szerencsére voltak pótszékek a kisteremben, mert majdnem mindre szükség volt, olyan sokan voltunk.

Az önszorgalomból óvodás korban is hittanra járó gyermekektől kezdve a középiskolásokig minden korosztály képviselte magát; több mint 20 gyermek volt jelen, készültek kívülről megtanult bibliaszövegekkel, énekekkel. A délelőtti istentiszteleten Kovácsné Bokor Sarolta segédlelkész – a gyerekeknek csak Saci néni – vezetett vissza bennünket Jerikó elfoglalásának történetéhez, melyen keresztül megláthattuk, hogy Istenhez tartoztunk, Istenhez tartozunk, és Istenhez fogunk tartozni! Odatartozom, Őhozzá, még ha küzdelmes is!

Jó volt látni a gyermekeinket, ahogy egy csapatként szolgáltak Istennek, a gyülekezetnek; ahogy a szünetekben önfeledten játszottak, ahogy élettel telt meg az udvar, az egész épület. A sáros időnek köszönhetően sajnos a szőnyeg is igazolta a népes gyereksereg jelenlétét, de a gyülekezet takarítását végző testvérnő mégis mosolyogva nézett a – nem kis – feladata elé.

A sok éhes száj délben a bővelkedő asztal köré gyűlt, majd a délutáni istentisztelet keretében egy csoportos bibliai vetélkedőn mérték össze a családok, a hittanra járó fiatalok és gyerekek a tudásukat. Az eredmények mutatták, nem hiába a sok munka, a sok tanítás, fáradozás a hittanórákon!

Kedves Saci néni! Úgy gondolom, hogy a többi szülő nevében is mondhatom, köszönjük szépen, amit a gyermekeinkért teszel, ahogy szereted őket, ahogy tanítod őket! Nem kis feladat, nem kis felelősség! Kívánjuk, hogy még sokáig tanítsd, nevelgesd őket! Reméljük, hogy hagyományt teremthetünk, és minden félév és tanév végén újra együtt dicsőítheti ez a folyton bővülő csapat a mi Istenünket!

Polgárné Papp Katalin
egy háromgyerekes anyuka a Sándorfalvi Gyülekezetből

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista