2024. április 16. Kedd
Napnyugta: 19:36
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow 36 év
36 év PDF Nyomtatás E-mail

36 év után, 2016. január 9-ét történelmi pillanatnak is nevezhetjük, hiszen a csatlakozó Nagyszénási Gyülekezet szószékén Ócsai Tamás, a Hetednapi Adventista Egyház Magyar Uniójának elnöke szólhatta Isten Igéjét, aki feleségével együtt látogatott el hozzánk.

Izgalmakkal teli várakozás és készülődés előzte meg e szombatot. 36 év hosszú idő, vegyes érzelmek és gondolatok töltötték be mindannyiunk szívét-lelkét, mert voltak testvérek, akik már sokkal hamarabb szerették volna ezt az alkalmat megélni. Sok olyan testvérünk imaküzdelmének győzelme is volt ez a nap, akik már nem lehetnek közöttünk, de mégis volt reménységük ennek bekövetkeztéről.

A délelőtti igehirdetés után egy szeretetvendégség következett, ahol a „testvériség nagy asztala mellett” Ócsai testvér és felesége közelebbről is megismerkedhetett a közösség tagjaival és a gyülekezet múltjával.

Délután egy igei gondolatokkal felvezetett fórumbeszélgetést tartottunk, melyben egyházunk helyzetét, működését taglalhattuk a missziós tevékenységek beszámolóival együtt. A fórum témája volt a helyi közösség jövőjének célkitűzése is, és ehhez kaphattunk jó ötleteket és gondolatokat Tamástól és feleségétől, Iréntől, aki a REK munkájáról tartott beszámolót.

Hálásak voltunk Istennek e szombati napon elnyert áldásaiért. Amikor ünnepel az ember és jól érzi magát közösségi szinten is, gyorsan repül az idő. Jött a naplemente, és testvéreink előtt még hosszú út állt, indulniuk kellett. A távozás előtt egy közös hálaadó és áldáskérő imában fordultunk Istenhez Balog Tibor, a gyülekezet lelkésze és Csonka Zoltán, a közösség presbitere vezetésével testvéreink további, egyházunkban és családjukban betöltött szolgálatáért.

Csonka Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista