2024. április 18. Csütörtök
Napnyugta: 19:38
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Küldetésben
Küldetésben PDF Nyomtatás E-mail

Fiatalok Jézusért Konferencia, Budapest, 2016. január 27–31.

fjk_rarosi_david_dsc_2468„És hallám az Úrnak szavát, a ki ezt mondja vala: Kit küldjek el és ki megyen el nékünk?
Én pedig mondék: Ímhol vagyok én, küldj el engemet!” 
(Ézsaiás 6:8)

„Ha szeretnéd újra átgondolni az életed, hogy milyen irányba vidd a dolgaidat és hogyan nézd a hétköznapokat, akkor az FJK ehhez egy remek közeget teremt. Itt új dolgokat tanulhatsz, újabb lehetőségek kerülnek a szemeid elé, és újult erővel tudsz belekezdeni egy hasznos keresztényi élet valóságába, ami az egyetlen út, hogy beteljesedést és örömet találj az életedben” – fogalmazta meg V. D., a program egyik résztvevője.

fjk_rarosi_david_dsc_1570Az idei, hatodik Fiatalok Jézusért Konferencia Budapest szívében került megrendezésre január végén. Az időjárás idén sem kímélte az együtt eltöltött napjainkat, viszont akadályoznia sem sikerült. Sőt, hála legyen az Úrnak, a péntek délutáni missziós megmozdulásra  még a felhőzet is oszlani látszott, és így ragyogó napsütésben osztogattuk Doug Batchelor evangelizációs előadás-sorozatának szóróanyagát, „Találkozások a hittel” címmel.

Idén is többféle lehetőség közül választhattak a szolgálni vágyók. Énekszolgálattal és igei gondolatokkal látogattuk meg a közeli idősek otthonát, és nem kevés könyvet hagytunk ott számukra, elmélyedésre. Emlékeztek ránk tavalyról, és nagyon örültek annak, hogy újra láthatnak. Valamint lehetőségünk volt a Hősök terén megszólítani az embereket. A csoport egyik fele barlangrajz készítésre invitálta a járókelőket, páran pedig interjúkat készítettek. A kamerának leginkább külföldi turisták álltak meg. Az interjú kérdései között szerepelt: „Honnan jött? Mi teszi boldoggá? El tudná-e képzelni az életet egy barlangban? Ha igen, mennyi időre?” Igazán áldott programok voltak, hisz utána nem kevés tapasztalatot osztottunk meg egymással, és a vasárnapi, hétfői minisorozaton is szép számban részt vettek a meghívottak.

fjk_kiss_mate_levente_dsc_0051A szemináriumok idén is nagyon színesek voltak: Jan-Harry Cabungcal mutatta be számunkra, hogyan tud az adventista mozgalom katalizátor és hiányzó láncszem lenni ebben az utolsó generációban. Doug Batchelornak kérdéseket tettünk fel, és együtt kerestük a Biblia pontos válaszát. A „Szabadság Krisztusban” című témát Csizmadia Róbert vezetésével fedeztük fel és jártuk közösen körbe. Dankó Ferenc arra világított rá, hogyan keressük és tartsuk meg az örömhírrel a XXI. században élő fiatalokat. „Időutazás – lehetséges?” címmel ismerkedtünk a bibliai időszámítással, ünnepekkel, azok eredetével és jelentőségükkel. Illetve Tóth Szilárd arra is rávilágított, hogy mit tehetünk azért, hogy a szombat valóban ünnep legyen. „Küldetésben mindennap!” jelmondattal lehetne röviden leírni, mit is jelent a GLOW. Szőllősi Enikő és Anna Müller természetesen hosszabban is kifejtette, mi célt szolgálnak az aprócska, új nyomtatványok, és milyen könnyen lehet továbbadni őket, melyek méretükben és sokszínű témáikban is megnyerőek a ma embere számára. Erdődi Péter és Ócsai Imre egyházszervezetünkről beszélgettek a résztvevőkkel kerekasztal formájában. „A függőség véleményem szerint együtt jár a létezéssel, és megkötözöttségeinken keresztül juthatunk el odáig, hogy ráébredünk, Szabadítóra van szükségünk” – fogalmazta meg Horváth Gábor. És végül, de nem utolsósorban, Szabó Attilával kerestük a választ arra, hogy hol a helyünk, és mi a feladatunk – avagy küldetés vagy vergődés az ifjúkor hálójában? (1Jn 2:14) Az előadók nem csupán igei gondolatokkal készültek, hanem nagy hangsúlyt fektettek személyes tapasztalataik átadására is, a hallgatóság nagy örömére, hisz kezükben csak úgy sercegett a toll alatt a papír.

fjk_kiss_mate_levente_dsc_0016Az igehirdetések minden alkalommal döntésre hívták a hallgatókat. Az üzenetek középpontjában a misszió állt, melyre az egész rendezvény nagy hangsúlyt fektetett. Az előadók – Doug Batchelor és Jan-Harry Cabungcal – a hallottak gyakorlati megvalósítására ösztönöztek mindenkit. Törekedtek változást előidézni az egyének életében. Erőteljes felhívással indítva bennünket AZ ÚTRA, hogy kezdjük el más szemlélettel élni az életünket.

Napi programunkat képezték a reggeli áhítatok, szemináriumok, bizonyságtételek, kiscsoportos beszélgetések és esti áhítatok. Ám nemcsak a lelki táplálék volt terítéken, hisz a testit sem lehet hanyagolni. Étkezéseink alkalmával bőséges vega, vegán ételek kerültek terítékre, nem kevés kreativitással fűszerezve. :)

fjk_rarosi_david_dsc_1318A kiállítások alkalmával idén is bőven volt lehetőség a sokszínű szolgálatok bemutatására. Megismerkedhettünk az Advent Kiadó, az AFCOE Europe, a Bibliasuli, a Herghelia, az Érdligeti Életmódközpont, Bózsva és Balatonlelle, a GLOW, a Csemete Reform Családi Napközi, a Lina Natúrkozmetikumok, a Cserkészek és a Fiatalok Jézusért Tábor munkájával.

„Mondanom sem kell, hogy a fiatalok azért jönnek ide, hogy tanuljanak Istenről. Mivel egy az érdeklődés és valóban egy a cél, komoly barátságok kötődnek. Végig nagyon boldog légkörben érezhettük magunkat. Mindennap figyeltem egy nő arcát, de nem mosolygott sosem. Viszont az utolsó nap, mosolyogva osztotta meg tapasztalatát a konferenciáról. Nagyon hálás vagyok ezért az Úrnak!” – osztotta meg velünk gondolatait R. I., a program egy másik résztvevője.

Bizton állíthatom, hogy felüdülve és tettre készen hagytuk el a konferencia helyszínét! Jövőre találkozunk, addig is „Készülj Istened elé!”, 2017. január 25–29. között! Isten áldását kívánjuk további szolgálatotokra! :)


„Kelj föl, ragyogjál, mert eljött világosságod, és az Úr dicsősége megjelent rajtad! Mert íme, sötétség borítja a földet, és sűrű sötétség a népeket, de fölötted fölragyog az Úr,
és dicsősége látható lesz rajtad.”
 (Ézsaiás 60:1–2)

Tóth Eszter

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista