2024. április 28. Vasárnap
Napnyugta: 19:52
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow OTKA támogatás kisegyházi kutatásra
OTKA támogatás kisegyházi kutatásra PDF Nyomtatás E-mail
Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) 2,865 millió forinttal támogatja a Protestáns kisegyházak a 20. századi magyar társadalomban című pályázatot 2007 és 2011 közötti években. A kutatás vezetője Rajki Zoltán, akivel együtt Szigeti Jenő vesz részt kutatóként a munkában. A kutatási részfeladatokban pedig Khaled A. László (adatgyűjtés, archiválás), Kusztor Adél (térképek készítése), míg a weblapkészítésben Telegdi Péter segíti munkánkat. Természetesen számítunk a Kisegyház-kutató Munkacsoport tagjainak aktív részvételére is.

Az intézményi hátteret az Adventista Teológiai Főiskola adja, ami nem csupán a főiskola tudományos életét támogatja, hanem a többi kisegyház társadalmi (el)ismertségét is pozitívan befolyásolja.

A pályázat elnyerése jelentős eredménynek számít kisegyházi szempontból, mert az állam jelentős összeget vont el a kutatások támogatásától. Így a sikeres pályázók között akadémiai, valamint a nagyobb egyetemek intézményei találhatók.

A programban részt vevők vállalták a kisegyházi írott, valamint szóbeli forrásanyag összegyűjtését, archiválását; a legfontosabb sajtó-, és dokumentum anyag tudományos weblapon történő publikálását. A fentieken túl részpublikációkat, egy összefoglaló monográfia elkészítését, illetve az évi 2-3 tudományos értekezleten kívül egy nemzetközi konferencia megrendezését tervezzük.

 

R.Z.
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista