2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Noé bárkája Békéscsabán PDF Nyomtatás E-mail

va769ltozatos_o776tletek_sziva769rva769nyraRengeteg ima, közös megbeszélés, reklám és néhány próba után elérkezett a várva várt pillanat:  február 27-én Békéscsabán is megnyitotta kapuit a Tesz-Vesz gyülekezet. Az első alkalom témájának Noé bárkáját választotta gyülekezetünk. A történetben a hangsúlyt Isten oltalmazó szeretetére tettük.

A szombat délutáni alkalmat közös imával indítottuk a résztvevő testvérekkel. Ezt követően a termek dekorálása történt, megépítettük a díszleteket is: az imaház nagytermében bárka készült a padokból, valamint égbolt és szivárvány textíliából. Eközben az étkezésre szánt helyen és a kézműves helyszínen is folytak az előkészületek.

A meghirdetett 15.30-as nyitás előtt érkeztek már vendégek, így a regisztráció után még bőven volt alkalmuk felfedezni az imaházat a testvérek segítségével, valamint a vendégváró falatokra is tudtak időt szánni.

Az ismerkedés után a lelkészünk már Noénak öltözve köszöntötte a megjelenteket, és röviden, pár szóban bemutatta mi is az a Tesz-Vesz gyülekezet, majd elmondta, hogy mi vár ma délután a családokra.

ke769zmu776ves_o776tletek_ba769rka769ra_e769s_a769llatka769kraEzt követően a kézműves helyiségeket vehették birtokba a vendégeink, ahol rengeteg jópofa és finom dolgot készíthettek a témához kapcsolódóan. Kipróbálhatták kézügyességüket állatos maszkok készítésével, hajtogathattak galambot tortacsipkéből, alkothattak szivárványos égboltot papírtányér segítségével, bárkás keksztartót szintén papírtányérból, amibe finom állatos keksz került a gyerkőcök nagy örömére. Szivárványos nyakláncot is fűzhettek gabonakarikákból, az ügyesebbek szivárvány pörgőt készíthettek. Nagy sikere volt a kis hernyónak is, ami pompon és csipesz segítségével készült, valamint zsenília drót felhasználásával pillangót is hajtogattunk, a legkisebbek főzött gyurmával alkothatták meg kedvenc állatkájukat, a fiatalok pedig vászon lepedő és ételfesték segítségével készítették el a szivárványt. A nap kedvence a szivárványos muffin volt, amit senki sem szeretett volna kihagyni. (Ezúton is köszönet mindazoknak a kedves testvérnőknek, akik vállalták, hogy még előző nap sütnek a gyermekeknek). Már a kézműves rész kezdetekor érezhető volt, hogy szűk lesz a hely itt és az étkezésnél is, hiszen várakozáson felüli volt az érdeklődés.

az_istentisztelet_e769s_az_azt_ko776veto779_vacsoraA jó hangulatban és alkotó kedvben bővelkedő kézműveskedés után egy ének kíséretében a készített álarcokban átvonultunk az istentisztelet helyszínére. Itt a családok részt vehettek egy interaktív istentiszteleten, ahol segíthettek Noénak megépíteni a bárkát, az állatok szemszögéből élhették át a bárkába vonulást, a vízözön alatt a bárka (és ezáltal is Isten) oltalmát érezhették – ezt erősítette a gyermekekben Noé (lelkészünk) is a bárkában tartózkodás alatt. Az özönvíz levonulása után a bátor kis galambok is fontos szerephez jutottak. A bárkából kivonulás után közös hálaénekkel köszöntük meg az Úrnak, hogy megoltalmazott minket a veszedelem idején.

Ezt követően egy beszélgetésekkel tarkított hálavacsorán vehettek részt a családok, ahol finom tésztaféléket fogyaszthattak.

A vendégek távozása és a rendrakás után mi is hálát adtunk az Úrnak, amiért ilyen sok áldásban részesített bennünket már az első alkalommal, és kértük Őt, hogy a továbbiakban is maradjon velünk ebben a szolgálatban. Hiszen nélküle ez nem jöhetett volna létre.

Ez úton is szeretném megköszönni a környező gyülekezetekből jött testvéreknek és a gyülekezet gyermekeinek a segítségét és bátorítását, hiszen csapatra volt szükségünk, és ez a csapat velük együtt volt teljes! Hálásan köszönjük Dórinak és Clair-nek, hogy megismertették velünk ennek az áldott szolgálatnak az alapjait.

Bátorítani szeretném az ország többi gyülekezetét is, hogy fogjatok bele ebbe a szolgálatba, pályázzatok rá, mert hihetetlen áldásokat tartalmaz minden résztvevőnek. Rengeteg munkával jár, de higgyétek el, nagyon megéri látni a vendég családok és gyerekek tekintetét, mosolyát, ahogy betölti őket az Úr szeretete.

Zana Zoltánné Inci

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Ekkor így szóltak egymáshoz: Nem hevült-e a szívünk, amikor beszélt hozzánk az úton, amikor feltárta el?ttünk az Írásokat?"
(Lk 24:32)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Kedves Vendégeink!

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy az Érdliget Életmódközpont újabb egy évre meg tudta hosszabbítani bérleti szerződését, így várjuk minden kedves felüdülni, pihenni, gyógyulni és tanulni vágyó vendégünket az Éden Völgye Életmódközponttal karöltve főzősulijainkra és személyre szabott életmód-tanácsadásra!

Érdliget Életmódközpont
(www.erdliget.hu; +36-20/944-7179)

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1696)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1688)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3040)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Jelenleg 1 vendég van online
Joomla Toplista