2024.  március  19.  Kedd
Napnyugta: 17:56
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Országos Tisztviselő Értekezlet és Osztályképzés
Országos Tisztviselő Értekezlet és Osztályképzés PDF Nyomtatás E-mail

20160228_pe769cel_tisztviselo779ke769pze769sFebruár 28-án a péceli Szemere Bertalan Általános Iskolában az ország szinte minden gyülekezetéből több mint négyszáz testvér gyűlt össze. A tavalyi alkotmányozó konferenciákon megfogalmazott igény, hogy legyenek alkalmak, melyeken a testvéri közösség találkozhat, spontán megvalósult. Az iskola aulája már reggel 9.00-kor kezdett benépesülni, az örömteli találkozások és a kialakult beszélgetések szerves részei voltak a napnak.

image3A nap célja a testvéri közösségen túl az osztálymunkák erősítése volt. Az egyház működésében és missziójában nagyon fontos szerepet játszanak azok a speciális munkaterületek, melyeket egy-egy osztály képvisel. A társadalmi és lelki szükségletek szolgálatában bibliai előadásainkon túl a gyermekekért, fiatalokért, betegekért és a bibliaismeret növeléséért tett erőfeszítések is nagy szerepet játszanak. Annak ellenére, hogy az osztályok többnyire a gyülekezeten belül működnek, hatókörük, hatásuk a gyülekezeti épületek falain kívül messzire terjed. Éppen ezért a Magyar Unió stratégiájának egyik sarkalatos pontja az osztálymunkák erősítése gyülekezeti szinten.

image810 osztály képviseltette magát a képzésen. A Családi Szolgálatok Osztályát dr. Mihalec Gábor, az  Egészségügyi Szolgálatok Osztályát dr. Ősz-Farkas Ernő és csapata, a Gyermekszolgálatok Osztályát Mihalec Dóra és meghívott előadója dr. Baracsi Katalin, az Ifjúsági Szolgálatok Osztályát Csizmadia Róbert, Kalocsai Tamás és Palotás Kristóf, a kincstárat (pénztárosok képzése) dr. Zolyomi Renáta Edit, Horváth Péter és Szőllősi Árpád, a Kommunikációs Osztályt Ócsai Tamás, Kiss Virág és Kóter Zoltán, a Sáfársági és a Személyes Missziószolgálatok Osztályát Hegyes-Horváth Géza, a Szombatiskolai Osztályt Zarkáné Teremy Krisztina, az ADRÁ-t pedig Zohán Tünde képviselte. A képzések interaktívak voltak, ahol a testvérek is hozzátehették gondolataikat és véleményeiket.

image5A kezdő plenáris előadáson Ócsai Tamás unióelnök beszámolt az egyház formálódó stratégiai terveiről. Ennek formálásába szeretnénk bevonni a gyülekezetek vezetőit is. A stratégia arról szól, hogy a biblikus teológiai alapokra építve, hogyan tudjuk elérni missziós céljainkat.

A záró áhítatban Csizmadia Róbert uniótitkár biztatta a testvéreket, hogy kapcsolódjanak be a misszió végzésébe, hiszen az adventista egyházszervezet sajátossága, hogy benne minden testvér kapott tekintélyt és olyan feladatot, melyet csak ő láthat el szolgálati helyén.

Vágyunk, hogy szolgálatunk megerősödjön minden gyülekezetben, és ez hozzájáruljon Jézus mielőbbi eljöveteléhez! Isten áldását kívánjuk minden testvér munkájára!

Csizmadia Róbert

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista