2024. április 28. Vasárnap
Napnyugta: 19:52
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Magyar Adventista Világtalálkozó és Missziókonferencia Debrecenben
Magyar Adventista Világtalálkozó és Missziókonferencia Debrecenben PDF Nyomtatás E-mail

Magyar Adventista Világtalálkozó és Missziókonferencia helyszíne volt a Kölcsey Központ Debrecenben, 2007. augusztus 14-19. között.

Hét közben 800 résztvevő választhatott az öt állandó altábor (missziós, ifjúsági, szombatiskolai, egészségügyi, gyermekiskolai és családi) délelőtti és délutáni előadásai között, a Magyar Unió osztályvezetőinek irányításával. A szakmai képzéseket a Transzeurópai Divízió osztályvezetői tartották, néhány hazai előadóval együtt: Anne-May Wollan (gyermekiskola, nők szolgálata), Michael Hamilton (szombatiskola), Paul Clee (egészségügyi szolgálatok), Paul Tompkins (ifjúsági, családi), Kovács-Bíró János (misszió), valamint Dr. Daniel Duda (nevelési), aki az esti plenáris ifjúsági evangelizáció szónoka is volt.

Péntek este már 1300-an hallgatták a lelki üzenetet, míg szombaton a kongresszusi központ valamennyi termében elfogytak az ülőhelyek. 13 országból 2200 felnőtt és 200 gyerek vett részt a világtalálkozó ünnepén, több mint 13 000 magyar adventista képviseletében. Délelőtt Gerry D. Karst, a Generál Konferencia alelnöke a Jelenések könyvének boldogmondásairól, míg Dr. Bertil Wiklander, a Transzeurópai Divízió elnöke az egyház küldetéséről szólta Isten Igéjét.

Délután 12 beszámolót hallgattunk meg a hazai és a határon kívüli missziók helyzetéről, este pedig a zenei fesztivál, a 14 kórus és zenekar fellépésével, igazi örömünneppé varázsolta a konferenciát. A széki, és a fickói kórus népviseletbe öltözött, de nagy tetszést aratott a karácsonyfalvi adventista gáborcigányok kórusa is.

Vasárnap a tudományos bibliakonferencia zárta az eseményt, amelynek három főtémája volt: a) az adventista identitás keresése, b) az adventista próféciamagyarázat aktualitásai, illetve c) misszió a XXI. században - hazai és külföldi teológusok, tanárok vezetésével (dr. Daniel Duda, dr. Tokics Imre, Magyarosi Barna, dr. Radisa Antic, dr. Hangyás Lászó, Szilvási Tibor, Gerry Karst, Szabó László és dr. Gallusz László).

 

Dr. Szilvási András, a Magyar Unió elnöke a következő nyilatkozatot tette a konferenciáról:

  • Tanítás - „Az előadások sokfélesége a hét folyamán, nagyszerű lehetőséget adott a választásra és a tagjaink lelki ajándékok szerinti növekedésére. Számtalan résztvevő kifejezte, hogy időszerű és gyakorlati segítséget kapott a keresztény szolgálatának és missziójának gyakorlásához."
  • Egység a különbözőségben - „Soha nem volt még ennyi magyar ajkú adventhívő együtt a történelmünk folyamán. De elsősorban nem a számok bűvöltek el bennünket, hanem az, hogy a magyar adventisták közösségében is ünnepelhettük az egységet a különbözőségben, és növekedhettünk egymás elfogadásában. A magyar adventista közösség nem egy zárt kulturális közösség többé, hanem egy értékes része a világszéles család sokszínű közösségének."
  • Határon túli misszió - „Ez a találkozó tovább erősítette a magyar közösségek közti kapcsolatot, és a Magyar Unió szerepét, amellyel részt vállal a határon túli magyarok evangelizálásában, irodalmi-, nevelési- és médiaszolgálatában."

 

Megkérdeztük Gerry Karstot, a Generál Konferencia alelnökét is - ő írásban a következő véleményt fogalmazta meg: „Ez a konferencia a magyarországi egyház életében történelmi esemény volt. Lenyűgözött, hogy milyen nagy számban jelentek meg a magyar adventisták, több mint 10 országból. Értékelem az előadások lelkiségét és a misszióra helyezett nagy hangsúlyt. Feleségemmel együtt kimagaslónak tartjuk a zenei színvonalat és azt a tényt, hogy nagyszámú fiatal vett részt a programokon, illetve a különböző kórusok és zenei csoportok műsorában. Azért imádkozom, hogy ez a nagy találkozó adjon új lendületet a magyarországi missziónak. Nagy kiváltság volt számomra, hogy egy ilyen történelmi esemény részese lehettem."

 

ŐFE
 
 
Az előadások vázlatai itt letölthetők,
a DVD-t pedig a JóHír Média Központtól lehet megrendelni
(Andrási Adrián - 4029 Debrecen, Fazekas M. u. 7.; tel.: 30/429-9305; honlap: www.johir.net). 
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista