2024. április 20. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Kik az Adventisták arrow Etikai állásfoglalások arrow Család, kapcsolatok, környezet arrow A homoszexualitásról
A homoszexualitásról PDF Nyomtatás E-mail

A Hetednapi Adventista Egyház hivatalos állásfoglalása

A Hetednapi Adventista Egyház elismeri, hogy minden ember értékes Isten szemében, ezért szolgáljuk valamennyi férfit és nőt Jézus lelkületével. Hisszük, hogy Isten kegyelme és a hívők közösségének bátorítása által az egyén összhangban élhet Isten Igéjének alapelveivel.

A hetednapi adventisták hiszik, hogy a szexuális intimitás csak egy férfi és egy nő házassági kapcsolatában megengedett. Ezt Isten a teremtéskor alkotta. A Szentírás kijelenti: „Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté” (1Móz 2:24). Tehát a Szentírás ezt a heteroszexuális formát ismeri el. A Biblia nem ad lehetőséget a homoszexuális kapcsolatnak és aktivitásnak, de a heteroszexuális házasságon kívüli szexuális kapcsolatot is tiltja (3Móz 20:7–21; Róm 1:24–27; 1Kor 6:9–11). Jézus Krisztus újra megerősíti a teremtési szándékot: „Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdettől fogva férfivá és nővé teremtette őket?” Majd így folytatta: „Ezért hagyja el a férfi apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Úgyhogy már nem két test, hanem egy. Amit tehát az Isten egybekötött, ember azt el ne válassza” (Mt 19:4–6). Ezért az adventisták ellenzik a homoszexualitást.

A hetednapi adventisták igyekeznek követni Jézus parancsát és példáját. Ő hangsúlyozta minden emberi lény méltóságát, és könyörületességet mutatott mindazon személyek és családok iránt, akik és amelyek a bűn következményeitől szenvedtek. Felajánlotta gondoskodását és vigasztalását a küzdő embereknek, megkülönböztetve a bűnösök iránti szeretetét a bűn cselekvéséről szóló világos tanításától.

Ezt az állásfoglalást a Generál Konferencia bizottságának éves ülése fogadta el 1999. október 3-án Marylandben, Silver Springben.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Etikai állásfoglalások
Táplálkozás
Család, kapcsolatok, környezet
Drogok, génterápia
Tanulmányok
Joomla Toplista