2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Kik az Adventisták arrow Etikai állásfoglalások arrow Család, kapcsolatok, környezet arrow Az emberi kapcsolatokról
Az emberi kapcsolatokról PDF Nyomtatás E-mail

A Hetednapi Adventista Egyház hivatalos állásfoglalása

A hetednapi adventisták helytelenítik a diszkrimináció minden formáját, és harcolnak ellene, akár faji, törzsi, nemzetiségi, színbeli, akár nemi megkülönböztetésen alapuljon. Hisszük, hogy Isten minden embert a saját képére teremtett. Az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette (ApCsel 17:26). Igyekszünk követni Jézus Krisztus megbékítő szolgálatát, aki az egész világért meghalt, tehát benne nincs „sem zsidó, sem görög” (Gal 3:28). A rasszizmus bármely formája semlegesíti a keresztény evangélium lényegét.

Korunk egyik legproblémásabb kifejezése a rasszizmus: a törzsi ellentétek kinyilvánítása, férfiak és nők becsmérlése, sokszor erőszak által. A hetednapi adventisták – több mint 200 országban működő világszéles szervezetként – azon munkálkodnak, hogy felhívják a figyelmet a szeretet és tiszteletet létfontosságára, valamint hogy elterjesszék a társadalomban az evangélium üzenetét.

Egyházunk egyik fontos elve, hogy minden ember egyenlő.

Hitelveink 14. pontja kimondja: „Krisztusban új teremtmények vagyunk.” A faji, kulturális és nemzetiségi megkülönböztetésnek, a magas és alacsony, gazdag és szegény, férfi és nő közötti különbségnek nem kellene megosztaniuk bennünket. Mindannyian egyenlők vagyunk Krisztusban, aki a Lélek által összekötött minket, egyiket a másikkal. Részrehajlás és fenntartás nélkül kell követnünk és szolgálnunk Őt.

Ezt a nyilatkozatot a Generál Konferencia adminisztrációs bizottsága (ADCOM) szavazta meg, az elnöki hivatal és Robert S. Folkenberg tette közzé a Generál Konferencia 1995. június 29-től július 8-ig tartó ülésszakán Utrechtben, Hollandiában.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Etikai állásfoglalások
Táplálkozás
Család, kapcsolatok, környezet
Drogok, génterápia
Tanulmányok
Joomla Toplista